Van links naar rechts De Melktap 2, Lievelde 1, De Melktap 1. Foto: PR

Lievelde 1 kampioen Boerengolf

Algemeen

LIEVELDE - De strijd in de boerengolfcompetitie is beslist. Zondag 15 september was de laatste wedstrijd. Lievelde 1 won de Greenklasse en in de Weideklasse won KBW.

De Boerengolf Competitie oost is een Competitie met 6 wedstrijden op de verschillende Boerengolfbanen in de Achterhoek en in Zwillbrock Duitsland.

Het spel wordt gespeeld in twee klassen; de Greenklasse en de Weideklasse. De kampioen van de Weideklasse promoveert naar de Greenklasse. De laatste teams uit de Greenklasse degraderen naar de Weideklasse.
In de Weideklasse was nog volop spanning, voorafgaand aan de laatste competitiewedstrijd. De Melktap 4 en Kaasboerderij Weenink konden allebei nog kampioen worden. Melktap 4 had twee punten voorsprong. In het onderlinge duel tussen Melktap 4 en Kaasboerderij Weenink werd de einduitslag bepaald. KBW begon voorspoedig en nam drie slag voorsprong op de eerste hole en bouwde dit langzaam uit. Hole 10 dreigde roet in het eten te gooien, doordat de helling uiterst glad was en de ballen snel terug rollen van de green af. KBW verspeelde hier vijf slag, maar won toch met tien slag verschil.
In de greenklasse was dit jaar Lievelde 1 dik favoriet met een voorsprong van zes punten op Melktap 1 en 2. De wedstrijd werd gespeeld op de thuisbaan van de Melktap in Geesteren. Melktap 1 was uitstekend in vorm en liep de Boerengolfbaan in 62 slagen, vijf slag minder dan Lievelde 1 en zeven slag minder dan Melktap 2. Lievelde 1 gaf twee punten toe op de naaste concurrent, maar heeft voldaan aan zijn verplichtingen en is overtuigend kampioen in de Greenklasse. Lievelde 2 werd vierde in de greenklasse en de Irrgarten uit Duitsland stelt teleur met plek vijf. Op plek twee staat Melktap 2 en op plek drie Melktap 1.

Over drie weken, in het weekend van 5 en 6 oktober is het Open Nederlands Kampioenschap Boerengolf op de Boerengolfbaan van Kaasboerderij Weenink in Lievelde. De Nederlands kampioen van 2018, Lievelde 1, is in vorm, maar de Melktap probeert dit jaar weer serieus een gooi te doen naar de titel. De concurrentie komt uit de rest van Nederland en Duitsland. Hopelijk zijn de weergoden het toernooi even goed gezind als vandaag in Geesteren.