Tante Rikie erg content met het nummer van Eboman. foto: PR
Tante Rikie erg content met het nummer van Eboman. foto: PR

Première: het Zwarte Cross Lied 2019 door Eboman

HENGELO/LICHTENVOORDE - Vrijdag 20 september gaat het Zwarte Cross Lied 2019 in première. In tegenstelling tot voorgaande jaren is het Zwarte Cross lied niet voorafgaand, maar tijdens het festival gemaakt. In samenwerking met Grolsch is de internationaal vermaarde VJ/DJ Eboman gestrikt als componist. Eboman verzamelde tijdens alle vier festivaldagen een enorme hoeveelheid audio- en videomateriaal. De organisatie van de Zwarte Cross riep haar bezoekers voor en tijdens het festival op om Eboman in de smiezen te houden: "Zorg dat je in beeld komt als je hem ziet en maak jezelf onsterfelijk!" Dat blijkt gelukt te zijn.

De afgelopen weken heeft Eboman het materiaal gemonteerd en gemixt tot het Zwarte Cross Lied 2019. Festivaldirectrice Tante Rikie: "Het is bonte verzameling van bezoekers, artiesten, atleten en deelnemers geworden en het laat zien wat voor een uitbundig en kleurrijk festival de Zwarte Cross is. Alle beelden en geluiden zijn opgenomen op de Zwarte Cross en iedere keer als ik kijk of luister vallen mij nieuwe dingen op. Ik ben enorm onder de indruk!" Het Zwarte Cross Lied 2019 wordt gedurende het komende jaar gebruikt onder video's en mag door iedereen rechtenvrij en kosteloos gebruikt en gedraaid worden.

Jeroen Hofs (alias Eboman) omschrijft zijn stijl zelf als 'sample madness'. Met deze gekte sleepte hij in de loop der jaren al een Zilveren Harp, de NPS Cultuurprijs en de BV Popprijs binnen en in 2008 werd hij twee keer genomineerd voor een Webby Award. "Je hoeft echt geen danceliefhebber te zijn om uit je plaat te gaan op zijn muziek. Ook gitaarrockers als wij volgen hem al jaren en we zijn dan ook zeer vereerd dat hij het Zwarte Cross Lied heeft gecomponeerd", aldus de Zwarte Cross-organisatie.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden