Auteur en tuinontwerpster Martje van den Bosch is te gast bij Groei & Bloei. Foto: PR
Auteur en tuinontwerpster Martje van den Bosch is te gast bij Groei & Bloei. Foto: PR (Foto: Modeste Herwig)

Martje van den Bosch houdt kleurrijke lezing bij Groei & Bloei

LICHTENVOORDE - Een tuin is bij uitstek een plek om te genieten en rust te vinden maar ook een plek die nieuwe energie geeft. Hoe we onze tuin en de kleuren daarin waarderen wordt mede bepaald door wat we mooi vinden. Op dinsdag 8 oktober komt Martje van den Bosch bij 't Zwaantje in Lichtenvoorde om hierover meer te vertellen.

"Iedereen beleeft kleur anders, dat zegt zowel iets over de persoon als over de kleur. Factoren die daar een rol in spelen komen deze avond aan de orde evenals de eigenschappen en effecten van kleuren", vertelt Martje van den Bosch, auteur van het boek 'De beleving van kleur in de tuin'. Dit boek helpt om je eigen beleving van kleur en je eigen kleurvoorkeur te begrijpen maar is ook een heel praktisch verhaal met veel aandacht voor de beplanting van zowel eenjarigen, vaste planten, bollen, rozen en bomen. Martje: " Behalve een beschrijving geef ik ook handige tips voor de verzorging en doe je ideeën op om in je eigen tuin aan de slag te gaan".

Martje van den Bosch studeerde filosofie en was jarenlang docent aan onder andere Avans Hogeschool. Sinds 2006 is zij fulltime met tuinen bezig; zij schrijft er over, ontwerpt voor anderen en werkt in de Tuinen in Demen, die zij met haar man heeft ontworpen en aangelegd. Na de presentatie en in de pauze is het mogelijk om het boek 'De beleving van kleur in de tuin' aan te schaffen voor 15 euro, desgewenst gesigneerd door de auteur.

Deze avond wordt georganiseerd door de afdeling Oost Gelre/Winterswijk van Groei & Bloei. HCR 't Zwaantje ligt aan de Zieuwentseweg 1 in Lichtenvoorde en de lezing begint om 20.00 uur. Leden van Groei & Bloei mogen gratis naar binnen en niet-leden betalen 3,50 euro.

Meer berichten