Gerda Ponds te midden van enkele kinderen. Foto: PR speeltuin De Schatberg
Gerda Ponds te midden van enkele kinderen. Foto: PR speeltuin De Schatberg (Foto: JW Dirks)

Jarige Schatberg neemt afscheid van oppas Gerda

LICHTENVOORDE - Zondag 22 september was er in verband met het veertig jarig bestaan groot feest in speeltuin de Schatberg. Voor de gelegenheid stonden er twee springkussens opgesteld en met medewerking van speelotheek Leentje Uit die zorgde voor extra spelmateriaal en het mooie weer werd het een fantastische middag.

Naast deze festiviteiten werd er ook stilgestaan bij een bijzonder moment. Na 40 jaar lang iedere donderdag oppassen bij speeltuin De Schatberg stopt Gerda Ponds, vrijwilligster van het eerste uur. Gerda begon toen de speeltuin nog achter het voormalig politiebureau gelegen was en verhuisde mee naar de huidige plek op de Beethovenstraat. Gerda deed veel meer dan alleen maar oppassen. Ze zorgde er onder andere voor dat de rondwoning op en top schoon was, dat de was gedaan werd en dat er genoeg koffie en ranja op voorraad was. Ook met de avondvierdaagse was Gerda altijd present, en hoewel ze nu gaat stoppen, heeft ze toegezegd dat tijdens de avondvierdaagse de knakworsten nog steeds bij haar thuis kunnen worden opgewarmd.

Het bestuur greep het jubileum van de speeltuin aan om Gerda even goed in het zonnetje te zetten en sprak bij het afscheid: "Nooit mopperen, nooit stil kunnen zitten, zelfs niet op haar eigen afscheid. Nooit meer briefjes ergens vinden om ons of de andere oppassers ergens op te attenderen. Dit was Gerda op en top. Wat gaan we haar missen." Ter ere van haar lange en trouwe werk voor de speeltuin werd een van de banken omgedoopt tot de 'Gerda Bank', inclusief een plakkaat. "Zo blijft ze altijd een beetje bij ons. Gerda, namens alle kinderen die je in de afgelopen veertig jaar voorbij hebt zien komen; 'Bedankt voor het spelen!'" Onder luid applaus van alle aanwezigen ontving Gerda naast een eigen bank in de speeltuin ook een bank voor in haar eigen tuin, een dinerbon en een bos bloemen.

Meer berichten