Alice en Kees nemen afscheid van LICHT. Foto: eigen foto
Alice en Kees nemen afscheid van LICHT. Foto: eigen foto (Foto: )

Kees en Alice nemen afscheid van LICHT

LICHTENVOORDE - Na zich 13 jaar lang als voorgangersechtpaar in gezet te hebben voor geloofsgemeenschap LICHT, kwam afgelopen weekend dan toch het moment voor Kees en Alice van de Beek om afscheid te nemen.

LICHT (Leven In Christus Heeft Toekomst) is als project in 2004 na enkele jaren van voorbereiding, door de DEOG (Deputaten Evangelisatie Oost Gelderland) gestart. In november 2004 werd de eerste inloop gehouden in de Adelaarswiek gesteund door de medewerkers uit de zeven omringende kerkelijke gemeentes. Eind 2006 kwamen Kees en Alice met hun kinderen. De eerste huisgroep werd gevormd, Sing-Ins werden georganiseerd, een boekwinkel met dorpspastoraat werd gestart. De Alphacursus heeft jaarlijks gedraaid. In samenwerking met E&R werden de zomerweken en later de LICHTweken georganiseerd. Er is veel gebeurd in die 13 jaar. Inmiddels heeft zich een geloofsgemeenschap gevormd, waarvan de drie huisgroepen de kern vormen. Deze huisgroepen komen twee keer in de maand op zondag bij elkaar voor een samenkomst.

Samen met Kees en Alice werd hier dan ook tijdens de receptie op zaterdag en de samenkomst op zondag teruggekeken, waarbij de ontstane relaties het belangrijkste waren. Relaties met de mensen buiten LICHT waar Kees en Alice contact mee hadden, maar op zondag ook voor de mensen binnen LICHT. Tijdens het gezamenlijke diner hadden Kees en Alice voor iedereen een persoonlijk woord. Woorden waaruit hun liefde voor de medemens bleek, maar bovenal hun liefde voor Jezus Christus. Maar er werd ook vooruit gekeken. Het avontuur dat ze tegemoet gaan doordat ze hun roeping van de Heer volgen. Het huis is verkocht, voorbereidingen worden getroffen en straks gaan ze naar Indonesië om daar het evangelie te brengen. Een stap die ze zetten in geloof en vertrouwen op de Heer, opnieuw gedreven door de liefde die ze voelen voor hun medemens, maar ook de cultuur in Indonesië. Maar ook de geloofsgemeenschap LICHT mag vooruit kijken. Aan het begin van het jaar is er een stuurgroep opgericht, die inmiddels de leiding van Kees en Alice heeft overgenomen. Samen met alle vaste bezoekers en met steun van de zusterkerken wil ze de schouders eronder zetten en gaat LICHT door met de huiskringen en samenkomsten.

Meer berichten