Een scène uit openluchtspel 'Alleen de wind weet' door Hervelo. Foto: Annekée Cuppers
Een scène uit openluchtspel 'Alleen de wind weet' door Hervelo. Foto: Annekée Cuppers

Hervelo brengt improvisatieshow

HARREVELD - Toneelvereniging Hervelo brengt op vrijdag 18 oktober een improvisatieshow. Het thema van de avond is 'De vloer op…' Er worden verschillende rondes gespeeld waarbij regisseur Marja Fuchs, twee of drie willekeurige acteurs aanwijst. De regisseur kondigt een onderwerp aan, de aangewezen acteurs moeten daarop inspelen. De toegang is gratis. De avond vindt plaats in dorpshuis 't Kempken in Harreveld.

In verband met het openluchtspel ter ere van het 100-jarig bestaan van de molen Hermien afgelopen mei, heeft Hervelo dit jaar geen ruimte voor de jaarlijkse toneeluitvoering in de herfstvakantie. Maar een herfstvakantie zonder Hervelo is bijna onmogelijk in Harreveld, daar moest wat op verzonnen worden. Daarom een improvisatieshow naar het idee van het Nederlands televisieprogramma 'de vloer op…' van Human.

In de Harreveldse versie worden er verschillende ronden gespeeld waarbij regisseur Marja Fuchs, twee of drie willekeurige acteurs aanwijst. De acteurs kunnen wat kleding en/of attributen uitzoeken en beginnen vervolgens direct, zonder onderlinge afspraken, aan de improvisatie. De uitkomst is verschillend en kan variëren van humoristisch naar emotioneel. De regisseur bepaalt wanneer de ronde eindigt. Kort samengevat is er geen voorbereiding, geen tekst en geen decor, maar wordt er 'out of the blue' geacteerd, waarbij alles goed is.

Iedereen is welkom, als speler of als publiek. Het belangrijkste doel die avond is er een gezellige, ontspannen avond van te maken. Hervelo heeft voor deze avond ook de toneelverenigingen van Zieuwent, Lichtenvoorde, Lievelde, Vragender en de Heelweg uitgenodigd en verschillende leden hebben zich al opgegeven.

Meer berichten