Pascal Klein Holkenborg vertelt de kinderen over de boerenactie. Foto: eigen foto
Pascal Klein Holkenborg vertelt de kinderen over de boerenactie. Foto: eigen foto (Foto: )

Boerenactie op school

ZIEUWENT/MARIENVELDE - Zonder boeren geen eten! Met deze gedachte werden er dinsdag 1 oktober op basisscholen in Zieuwent en Marienvelde boerenproducten uitgedeeld onder de schoolkinderen. Terwijl in Den Haag duizenden boeren demonstreerden tegen het beleid van de overheid en de negatieve aandacht in de media, zijn een aantal boeren uit Zieuwent met tractoren naar de basisschool in Zieuwent gegaan.

Pascal Klein Holkenborg, een van de initiatiefnemers vertelt: "De boeren zorgen dagelijks voor het gezonde voedsel dat de kinderen op hun bord krijgen. Zij zorgen met veel passie en aandacht voor hun dieren. Dit willen we ook graag laten zien door de kinderen te laten genieten van hun producten."

Boeren die niet naar Den Haag konden, maar toch iets wilden doen om de landbouw in een positief daglicht te brengen hebben op de St. Theresia baisschool in Marienvelde en op de St. Jozefschool in Zieuwent onder de kinderen blokjes kaas, leverworst, komkommerschijfjes en tomaatjes uitgedeeld. De leerlingen luisterden aandachtig naar het verhaal van de boeren en genoten van deze onverwachte traktatie. "De boeren mogen iedere dag wel bij ons op school komen!", aldus de leerlingen.

Meer berichten