Foto:
Columns

They paved paradise and put down a parking lot

Eindelijk is ie dan beslecht; de Slag om Grol. De fusie tussen de voetbalverenigingen Grol en Grolse Boys wel te verstaan. Al in 1973 werden de eerste pogingen ondernomen om de clubs tot een een-tweetje te verleiden maar dat mocht niet baten. Vier pogingen later is de kogel dan ein-de-lijk door de kerk. De mooie bruidsschat van maar liefst 320.000 euro die de gemeente Oost Gelre in het vooruitzicht heeft gesteld, is wellicht het laatste druppeltje glijmiddel geweest dat nodig was om tot dit voetbalhuwelijk te komen.

K3 zong het al: 'Iedereen kan toveren'. Drie miljoen structureel tekort op de begroting wist dit college in no time weg te poetsen. Door natuurlijk verloop vloeien er de komende jaren ambtenaren af die niet worden vervangen. Schijnbaar hadden die toch al niks te doen. Het minimabeleid wordt gelijkgesteld met de omliggende gemeenten (naar beneden dus) en dat openbaar groen, ook daar wordt flink in gesnoeid. Of eigenlijk niet dan, wat dan weer goed is voor de biodiversiteit. Daar zullen ze in Mariënvelde blij mee zijn nadat de Hacron afgelopen voorjaar de speciaal ingezaaide prachtig bloeiende berm geheel volgens schema plat kwam maaien. Begrotingstekorten oplossen, onze gemeente is er een kei in.

De gemeente is de laatste tijd sowieso in een gulle bui. 5,8 miljoen eurootjes liggen volgend jaar klaar voor de nieuwe sporthal bij het Marianum in Groenlo. In een sobere uitvoering wel te verstaan want van een fatsoenlijke horecagelegenheid is geen sprake. Toeschouwers van gymastiekuitvoeringen en andere voorstellingen zullen het met een simpel koffiekeukentje moeten doen. Niet gezellig nog een drankje doen na gedane vrijwilligersarbeid maar Rap en Snel weer naar huis. Of het Marianum nog wel even een half miljoen handje contantje bij wil dragen aan de bouw en zijn sportvelden aan de gemeente wil overdragen. Dat er onlangs 340 miljoen extra vanuit het ministerie is vrijgemaakt voor het onderwijs, komt dan ook als geroepen. Dat extra geld is eigenlijk bedoeld voor de leraren maar, hej, iedereen kan toveren, toch?

Het lijkt niet op te kunnen in Oost Gelre. Ook Lichtenvoorde eet volop mee uit de goed gevulde gemeenteruif. Hebt u het al gezien? De nieuwe parkeerplaatsen bij het gemeentehuis zijn al bijna klaar.

Mooi hè?


Kees Kiezel


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden