Jennifer Grosman met de winnende foto.
Jennifer Grosman met de winnende foto. (Jennifer Grosman Fotografie)

Lichtenvoordse Jennifer wint wereldwijde fotoaward

LICHTENVOORDE - Ze sprong een gat in de lucht, toen ze vorige week te horen kreeg dat ze een award had gewonnen. De Lichtenvoordse fotografe Jennifer Grosman (32) was totaal verrast, "Het was de eerste keer dat ik meedeed aan deze fotoreportagewedstrijd. Ik had echt niet verwacht dat ik een award zou winnen." Met een bijzondere bruidsfoto, waar de bruid liefdevol de vinger van haar kersverse man nat maakt voor de ring, wist ze de award in de wacht te slepen.

Door Dinès Quist

'This is Reportage' is de bruidsfotowedstrijd, waaraan Grosman meedeed. Van de meer dan 10.000 ingezonden foto's, hebben er 100 een award gekregen. Het pure moment vastleggen, is waar het om gaat bij deze fotowedstrijd. Dit is precies waar Grosman in is gespecialiseerd en dat bleef niet onopgemerkt. "Het geeft een kick als je mensen kunt vastleggen in hun pure vorm, dat is wat ik het liefste doe." Bruiloften fotografeert ze daarom graag. "Zo'n dag is een totaalbeleving, er gebeurt zoveel en zo'n dag zit vol emoties, fantastisch om vast te leggen." Eén van de bruidsfoto's, geschoten van een echtpaar op een bloedhete dag waardoor de vinger van de bruidegom opgezwollen was, bezorgde haar de felbegeerde award.

Droom nu al uitgekomen
De wereldwijde 'This is Reportage award' is niet de minste onder de fotowedstrijden. De gepassioneerde fotografe legt de lat graag hoog voor zichzelf. Om te testen of ze zich mag meten met de groten onder 's werelds fotografen, was voor haar de reden om mee te doen aan deze fotowedstrijd. "Ik droomde ervan ooit in mijn carrière een award te winnen. Ik kan bijna niet geloven dat ik er nu al één heb. Dit is een prachtige kroon op mijn werk."

In haar eigen studio fotografeert ze regelmatig newborn baby's. Met gezinnen gaat ze het liefst naar buiten. "Kinderen kunnen daar ravotten en laten hun echte ik zien. Heerlijk ongedwongen en puur zoals ze zijn."


www.jennifergrosman.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden