Het contract wordt ondertekend met vlnr Han Otten, Leo Groeneveld, Ruud Elferink en Frank Buesink.
Het contract wordt ondertekend met vlnr Han Otten, Leo Groeneveld, Ruud Elferink en Frank Buesink. (Foto: Theo Huijskes)

Longa '30 en Centrum in Beweging vinden elkaar

Uitbreiding van faciliteitenpakket voor voetbalclub

Door Theo Huijskes

LICHTENVOORDE - Onder het motto 'Stilstand is achteruitgang', heeft voetbalclub Longa '30 haar faciliteitenpakket van nieuwe, beter gezegd aanvullende impulsen voorzien. In dat kader werd afgelopen maandagavond in de bestuurskamer van sportpark De Treffer een overeenkomst ondertekend tussen enerzijds Longa '30 en anderzijds Fysiotherapiepraktijk Centrum in Beweging. Namens Longa '30 was het voorzitter Leo Groeneveld en namens Centrum in Beweging psychosomatisch fysiotherapeut Han Otten, die hun handtekening plaatsten onder het contract.

Blessures niet alleen behandelen maar juist zoveel mogelijk voorkomen

In het bijzijn van zijn collega-bestuursleden stak preses Groeneveld zijn genoegdoening over de samenwerking met de plaatselijke organisatie, gespecialiseerd in onder andere sportconsulten en revalidatietraining, niet onder stoelen of banken. "Als vereniging, waarvan het eerste elftal uitkomt in de hoofdklasse van de KNVB, hebben wij met meerdere partijen gesproken. Maar Centrum in Beweging biedt ons als vooruitstrevende club een ideaalplaatje aan. Van meet af aan hebben onze gesprekken één belangrijk aspect duidelijk gemaakt: Wij zitten samen op één en dezelfde lijn. Vanaf de start van de aanloopperiode, begin mei van dit jaar, ziet alles er doorlopend veelbelovend uit."

Op facilitair gebied alles goed regelen
Groeneveld greep hierbij de gelegenheid aan om nog eens duidelijk te stellen dat Longa '30 er alles aan en voor wil doen om sporten, in dit geval voetballen op een hoog niveau na te streven en waar te maken. "Dit zal echter nooit gepaard gaan met het betalen van spelers. Dat past niet bij de cultuur van deze club. Daarentegen zullen onze doelstellingen wel zover gaan om alles op facilitair gebied tot in de puntjes voor elkaar te hebben. Een keuze die vanzelfsprekend wel het nodige zal en mag kosten. Deze overeenkomst is daarvan een mooi voorbeeld. Wanneer een club als de onze zich ten doel heeft gesteld om een waardige dan wel verdienstelijke hoofdklasser te zijn, zal alles op medisch terrein professioneel geregeld moeten zijn. Een en ander met een preventieve instelling, zodat blessures niet alleen behandeld worden maar tevens zoveel mogelijk worden voorkomen. Iets waarmee naast de hoofdmacht tegelijkertijd de overige selecties hun voordeel kunnen doen."

Een zo hoog mogelijk niveau nastreven
In het verlengde van het vorenstaande zullen de spelers van Longa '30 met name te maken krijgen met een tweetal, binnen de club bekende therapeuten van Centrum in Beweging, te weten Ruud Elferink (sportfysiotherapie) en Frank Buesink (manuele therapie). Beiden hebben een voetbalachtergrond. Elferink maakt momenteel nog onderdeel uit van de eerste selectie van Longa '30. "Wij zien deze samenwerking helemaal zitten. Immers de doelstellingen van Longa '30 en Centrum in Beweging, te weten een zo hoog mogelijk niveau halen, zijn immers helemaal gelijk. Daarnaast mag de goede samenwerking met de plaatselijke huisartsen en het SKB in Winterswijk niet onvermeld blijven", aldus het duo Elferink en Buesink.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden