De coördinatoren van de Week van de Homo Sapiëns. Marloes van den Berg (linksonder), Anke te Selle (zittend), Janne Terhorst (linksboven) en Margriet van der Veer (rechtsboven).
De coördinatoren van de Week van de Homo Sapiëns. Marloes van den Berg (linksonder), Anke te Selle (zittend), Janne Terhorst (linksboven) en Margriet van der Veer (rechtsboven). Foto: Heleen Blaauw

Perron 8 organiseert ludieke activiteiten in Week van de Homo Sapiens

Algemeen

Voel je 100% welkom, thema van de Week van de Homo Sapiens

LICHTENVOORDE - Perron 8 is initiatiefnemer van de Week van de Homo Sapiens die van 4 tot en met 10 november plaatsvindt. Perron 8 is onderdeel van zorgorganisatie De Lichtenvoorde en ziet graag dat iedereen zonder problemen kan meedoen in de maatschappij op het gebied van vrije tijd en vrijwilligerswerk. Met de Week van de homo sapiens wil Perron 8 duidelijk maken dat alle mensen er toe doen en welkom zijn, ongeacht geslacht, huidskleur, beperkingen en geaardheid. Hiervoor organiseren zij ludieke acties in de Achterhoek.

Groenlo: Tegelspreuken
Een tegel beschilderen met je eigen bedachte spreuk. Maandag 4 november van 13.30 tot 15.00 uur bij de Stadskamer, Mattelierstraat 19.

Lichtenvoorde/Winterswijk: Brosmiddag
Brood op schoot. Waar eet jij je boterham? Dinsdag 5 november van 12.30 tot 13.30 uur aan de Albert Schweitzerstraat 27, Lichtenvoorde of bij de WUH, Torenstraat 9 Winterswijk.

Borculo: Hokjes denken.
In welk hokje vind je jezelf passen? En in welk hokje past iemand anders? Woensdag 6 november van 10.00 tot 11.30 uur op de Markt in Borculo.

Aalten: Ezelsbruggetjes
Er zijn verschillende ezelsbruggetjes voor een goed gesprek. Weet jij welke? Donderdag 7 november van 10.00 tot 11.30 uur op de Markt in Aalten.

Groenlo: Studenten op pad
Studenten van het Graafschap College in Groenlo delen hun actie met Perron 8. Wil jij weten wat zij gedaan hebben? Check de Facebookpagina @100procentwelkom.

Doetinchem: De rode loper
Altijd al eens willen stralen op een rode loper? Pak nu je kans! Zaterdag 9 november van 11.30 tot 13.00 uur op het Simonsplein in Doetinchem.

Homo Sapiens-award voor beste actie
Daarnaast roept Perron 8 bedrijven en organisaties in de acht gemeenten van de Achterhoek op om ook zelf ludieke acties te bedenken. "We hopen dat iedereen hier het belang van in ziet en er breed maatschappelijk aandacht voor komt. Het zou mooi zijn als het zich als een lopend vuurtje verspreidt door de Achterhoek", aldus Janne Terhorst. Volgens de organisatie van de themaweek is er niet veel voor nodig om mensen 100 % welkom te laten voelen. "Kijk naar de mogelijkheden en kwaliteiten van een ander, bewonder de diversiteit, doe iets wat je normaal niet doet. Denk niet te moeilijk en of te groot, een klein idee kan al een enorm verschil maken, bijvoorbeeld iemand een complimentje geven, gewoon om wie hij/zij is.", vertelt Marloes van den Berg. Perron 8 is benieuwd naar de gastvrijheid, samenwerking, contacten en leuke ervaringen. Margriet van der Veer: "Iedereen kan zijn actie op onze facebook-pagina posten op www.facebook.com/100procentwelkom van 4 tot 10 november tot 12.00 uur. Uit de inzendingen gaan we elke dag een actie nomineren. Op zondag 10 november om 16.00 uur maken wij de winnaar bekend. Diegene krijgt de enige echte Homo Sapiens-Award!"


Facebook: 100procentwelkom

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna