IJspret op Let it Snow! Foto: Jos Betting
IJspret op Let it Snow! Foto: Jos Betting

Winterwandeltocht voor totaalbeleving Let it Snow

LICHTENVOORDE – Tussen de twee grote feesten in december, Sinterklaas en Kerst, is er op zondag 8 december een heus winterfestijn in het centrum van Lichtenvoorde: Let it Snow. Dit jaar leek het de organisatie leuk om daarbij iets actiefs te doen. Organisator Anja Onstenk: "We willen ook mensen naar het centrum trekken die normaal gesproken wegblijven, we willen een totaalbeleving bieden voor jong en oud. Daarom komt er een Winterwandeltocht die start en eindigt bij Het Blok. Na afloop van de wandeling kunnen de deelnemers genieten van een winters centrum. Zo kunnen zij zich bijvoorbeeld gaan uitleven op de schaatsbaan."

De Winter Wandeltocht heeft twee wandelingen. Een gezinswandeling van ongeveer vijf km die start tussen 11.00 uur en 13.00 uur en een wandeltocht van twaalf km die start tussen 10.00 uur en 12.00 uur. De volwassenen krijgen allemaal een bon waarmee ze na afloop een warme glühwein kunnen drinken op de Markt bij een kraam waar medewerkers van Het Blok staan. Voor de kinderen is er daar dan een mok warme chocolademelk. Halverwege de wandeling is er een pauzeplek bij speeltuin De Els waarbij je een broodje knakworst of een bakje erwtensoep kan eten bij een knappend vuurtje. Er is daar ook een verrassing voor de kinderen.

Samenwerken
Voor deze tocht werkt Let it Snow samen met corsogroep Veur Mekare. Zij organiseren de wandelingen en met de opbrengst spekken zij hun kas. Ook gaat de organisatie graag de samenwerking met Het Blok aan. Anja: "De manier van werken bij Het Blok spreekt ons erg aan. Zij begeleiden jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, omdat ze vinden dat zij ook een plek in onze maatschappij verdienen. Let it Snow ondersteunt graag nieuwe ondernemers met goede en frisse ideeën. Daarnaast is het pand is een mooie startplek voor de wandeltocht en de deelnemers kunnen zo voor aanvang nog een kopje koffie drinken."

Deelname
Wil je meedoen? Meld je dan hier aan. Heb je daar al aangegeven dat je interesse hebt en kom je echt? Zet je status dan op 'gaat'. Dan kan de organisatie inschatten hoeveel mensen er deelnemen. Kosten 5 euro. Kinderen tot en met twaalf jaar gratis. Parkeren kan in Lichtenvoorde overal gratis.


Facebook: LetitSnowLichtenvoorde

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden