The Outbound Scallywag Carnival staat zaterdag 23 november in Lichtenvoorde op de planken. Foto: PR
The Outbound Scallywag Carnival staat zaterdag 23 november in Lichtenvoorde op de planken. Foto: PR (Foto: )

Americana Night met The Outbound Scallywag Carnival en Hugh Moffatt

Farewell concert singer/songwriter Hugh Moffatt

LICHTENVOORDE - Liefhebbers van authentieke Amerikaanse muziek komen zaterdag 23 november aan hun trekken bij HCR 't Zwaantje in Lichtenvoorde. De Lintelose band The Outbound Scallywag Carnival en niemand minder dan de Amerikaanse singer/songwriter Hugh Moffatt geven deze avond acte de présence.

De Outbound Scallywag Carnival, kortweg de OSC is een Achterhoekse band die al veel lovende reacties mocht ontvangen. 'Verrassend goed', 'top amusement', 'hartverwarmend', zijn reacties die het kleurig gezelschap na afloop terugkregen van het publiek. De band herbergt een parketpolitie (rechtbank), opvoedkundig pedagoog, grafisch ontwerper, vaatchirurg, fijnmechanisch ingenieur en een onderwijzeres. De muziek is al net zo kleurig als de band zelf en kenmerkt zich door een mooie samenzang, een stuwend ritme en een harmonieus samenspel. OSC maakt gebruik van een mondharmonica (blues), contra bas, leadgitaar, mandoline, slaggitaar, slide gitaar, snaredrum, steelgitaar en lead /meerstemmige zang. De optredens worden steevast opgeluisterd met Achterhoekse humor. https://theosc.nl/

Farewell optreden Moffatt
Voor de Amerikaanse liedjes schrijver/zanger Hugh Moffatt zal dit optreden een farewell concert zijn. Moffatt heeft een universitaire MFA- graad (Master of Fine Arts). Door die status Is hij op velerlei gebieden actief. Van lezingen, lesgeven tot en met het componeren van opera's. Hugh Moffatt studeerde jazz, blues, klassieke piano, gitaar en jazz-trompet. Als men hem hoort spelen en zingen is het meteen duidelijk waarom hij tot het intellect van de Amerikaanse singer/songwriters behoort. Artiesten in uiteenlopende stijlen hebben de liedjes van Moffatt gebruikt. Van popster Kesha tot en met Dolly Parton, Johnny Cash en vele anderen. Zijn nieuwste, twaalfde album is 'Long Wide Open Road' – mei 2019. De Amerikaan zal diverse songs van dit album spelen maar ook oude successen als 'Carolina Star', 'How can I love her so much', 'Old flames can't hold a candle to you'.

De avond begint om 20.00 uur (zaal open 19.00 uur) en kaarten zijn vanaf nu in de voorverkoop bij de receptie van restaurant 't Zwaantje. Telefonisch reserveren kan ook via 0544 371 236 of 0544 372 509.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden