In de hele gemeente worden inwoners geattendeerd op de Achterhoekse Bespaaractie.
In de hele gemeente worden inwoners geattendeerd op de Achterhoekse Bespaaractie. (Foto: Kyra Broshuis)

D66 vraagt naar bedragen van de gemeente Oost Gelre

OOST GELRE- Verschillende huishoudens in Oost Gelre hebben een brief ontvangen over de Achterhoekse Bespaaractie. Inwoners kunnen zich inschrijven voor een collectieve bespaaractie door bijvoorbeeld de gezamenlijke inkoop van materialen. De actie richt zich vooral op woningen van voor 1980 omdat daar de meeste ‘winst’ te behalen is. Eigenaar van woningen van na 1980 kunnen zich echter ook aanmelden. Het Energieloket helpt bij het hele proces en zorgt voor de beste aanbieding.

Door Kyra Broshuis

Ook geld vanuit het Rijk
D66 verwijst naar een nieuwsbericht van de Rijksoverheid waarin wordt aangekondigd dat er 87 miljoen euro beschikbaar wordt gesteld aan gemeenten waar de gemeenten huiseigenaren mee kunnen stimuleren om kleine energiebesparende maatregelen te treffen in huis. Jerry van der Meulen van D66 vraagt wat de investering van de gemeente Oost Gelre is voor de Achterhoek Bespaaractie en of het college al op de hoogte was van de aankondiging van de Rijksoverheid. Ook wil Van der Meulen weten of het mogelijk is lopende zaken uit deze Rijkspot te bekostigen.

De winst zit in collectieve maatregelen
De gemeente draagt financieel bij aan het Energieloket, legt wethouder Porskamp uit. “Dat is onze bijdrage in dezen. We leveren geen extra bijdrage. De winst zit in eventuele collectieve maatregelen. Het is niet zo dat wij al wisten van de mededeling van het Rijk. De brief naar een deel van onze bewoners komt voort uit onze wens om meer dan duizend woningen in Oost Gelre te verduurzamen. Er gaat een verzoek vanuit de Achterhoek naar Den Haag om gebruik te kunnen maken van de gelden. Als onze aanvraag gehonoreerd wordt, kunnen we mogelijk andere acties inzetten.”

De Achterhoekse Bespaaractie wordt uitgevoerd door het Energieloket van de Achterhoekse gemeenten, gecoördineerd door AGEM in samenwerking met Susteen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden