Een superopbrengst voor de goede doelen van het Glazenhuis Mariënvelde. Foto: PR
Een superopbrengst voor de goede doelen van het Glazenhuis Mariënvelde. Foto: PR (Foto: )

Kippenvel door opbrengst Glazenhuis


MARIËNVELDE – De vijf Mariënveldse mannen, Joeri, Gien, Stefan, Harm en Roy, hebben dit weekend 16.941 euro en 70 eurocent opgehaald tijdens het Glazenhuis. Het geld gaat naar Meco & Friends (taaislijmziekte) en MS Research. Vrijdag 1 november tot en met zondag 3 november hebben mensen het evenement kunnen bezoeken in Café Wieggers.

Door René Eikelkamp

Afgelopen zondag om 19.00 uur mogen de mannen eindelijk – na 48 uur lang te hebben vastgezeten – het Glazenhuis verlaten. De mannen worden flink toegejuicht terwijl zij zich een weg banen door het publiek naar het podium waar zij enthousiast het geldbedrag bekend maken dat dit weekend is opgehaald. Een bedrag van 16.941,70 euro! "Kippenvel heb ik ervan", vertelt Roy , een van de deelnemers. Dit bedrag overtreft de opbrengst van de vorige editie met ongeveer 3,5 duizend euro. "Ik ben niet snel emotioneel, maar ik kreeg nu wel tranen, je bent zó gelukkig op zo'n moment", glundert Roy. "Mariënvelde is niet zo groot, en dan heb je natuurlijk ook gasten uit Zieuwent. Maar dit bedrag verwacht je gewoon niet."

De mannen hebben voor Meco & Friends en MS Research gekozen omdat deze doelen dichtbij het dorp komen. "Een kameraad van ons heeft taaislijmziekte evenals een jongentje uit Zieuwent. En twee dorpsgenoten hebben last van MS, door zulke doelen te kiezen spreek je ook de omgeving aan", vertelt Stefan.
Het Glazenhuis in Mariënvelde is elke twee jaar te bezoeken. "Elk jaar zou ons te hectisch worden, dan moeten wij volgende maand weer beginnen met overleggen", vervolgt Roy. Het hele weekend lang wordt er geld ingezameld. Na een online veiling, die nog vóór het weekend plaatsvindt, volgt er zaterdags een eindveiling waarbij iedereen nog een laatste keer kan bieden op hun favoriete product. De hoogste bieder wint. De artikelen worden gedoneerd door bedrijven. "Je moet alles gratis zien te regelen zoals de veiling producten en bands, dat is behoorlijk lastig", vertelt Stefan.

Verder zijn er verschillende activiteiten voor alle leeftijden, tegen een betaling. Zo kon je onder andere klaverjassen, zijn er auto's gewassen door stichting 'Geen Gedoe' en kregen mensen de kans om zich te laten schminken. Met de activiteiten willen de vrijwilligers het evenement zo aantrekkelijk mogelijk maken voor iedereen. Roy vertelt dat het weekend niet compleet in het teken staat van het ophalen van geld. "Gezelligheid staat toch wel op de eerste plaats, daarna het geld."
Diegenen die het Glazenhuis betreden kunnen elke editie verschillen, zo was dit jaar de eerste editie voor Joeri, Gien en Harm. "Ik vond het spannend, maar het waren wel gezonde spanningen. Het klinkt misschien raar, maar mijn eerste gedachte was: Hoe ga ik dat doen, 48 uur lang niet eten? Maar uiteindelijk denk je er helemaal niet aan. Je wordt daar geleefd en je gaat mee in de gezellige sfeer", legt Gien uit.
Het is voor de leden nog niet zeker of zij de volgende editie weer in het Glazenhuis staan. "Ik zeg nooit, nooit. Maar ik ga nu geen 'ja' zeggen; als ik uiteindelijk toch niet wil krijg ik een hoop mensen op mijn dak", lacht Gien. Ook Roy begint te lachen. "Ik kan toch nooit nee zeggen, maar ik ga nu eerst genieten van de rust en de komende paar dagen even bijkomen."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden