Prins Casper Minkhorst I en Adjudant Derk te Moller. Foto: PR Vènesikke
Prins Casper Minkhorst I en Adjudant Derk te Moller. Foto: PR Vènesikke (Foto: )

Gouden Duo kruipt uit de molshopen bij de Vènesikke

VRAGENDER - Als vanouds trapte men in Vragender het carnavalsseizoen af met het Prinsenbal. De avond werd traditiegetrouw om 20:11 uur geopend door President Teun in een afgeladen volle zaal.

Na een woordje van Teun, waarbij menig Vragenderse er doorheen werd gehaald, kwam het Jeugdprinsenpaar aan het woord. Onder leiding van Prins Jorn, Prinses Mirthe, Lakei Jeroen en Hofdame Pleuni, regeren zij met het motto: 'Met disse vier, hebt jullie met carnaval völle plezier' over de jeugd in Vragender. Nadat zij hun woordje gedaan hadden, stonden de meiden van de minigarde klaar voor hun dansje waar het plezier en enthousiasme vanaf spatten.

Na het afscheidswoordje waarin de hoogtepunten van afgelopen carnavalsjaar nog even op ludieke wijze aan bod kwamen, werd het oud-prinsenpaar Prinses Erna en Adjudante Marianne door de aftredingscommissie netjes de zaal uit begeleid met behulp van de Mobimax. De dames hebben zich vervolgens aangesloten bij de 'Ouderensoos' in Vragender.

De bekendmaking
De bekendmaking was een remake van 'Wie is de mol', oftewel op z'n Achterhoeks: 'Wie is de weule'. Het kwartje viel nu bij iedereen. Wekenlang hing er een groot vraagteken bij de carnavalvierende voetbalclubs in Oost Gelre; waar komen toch die molshopen vandaan op de voetbalvelden? Nu bleek dat de bekendmaking van het nieuwe prinsenpaar in Vragender hier mee te maken had. Onder begeleiding van meerdere filmpjes, bracht presentator Rick Tanck de zaal in spanning. De weulen maakten zich uiteindelijk bekend en het nieuwe Prinsenpaar was bekend: 'Het Gouden Duo'. Prins Casper Minkhorst I en Adjudant Derk te Moller. Het nieuwe Prinsenpaar stelde zich kort voor, aan diegene die hen nog niet kenden en luidden het aankomend carnavalsjaar in met hun motto: 'Met carnaval neet op de krane, moar onder de krane'. Het feest werd afgesloten door Vragenders bekendste dj 'DJ Frank Dijk' en het feest ging door tot in de kleine uurtjes.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden