't Nonnenven aan de Borkense Baan.
't Nonnenven aan de Borkense Baan. (Foto: PR Natuurmonumenten/archief Achterhoek Nieuws)

Wandeling langs de historische Borkense Baan

WINTERSWIJK - Op zondag 17 november houdt IVN Oost Achterhoek een wandeling in het fraaie grensgebied Kotten/Burlo bij Winterswijk. Vertrek is om 14.00 uur vanaf de kruising Blankersweg/Burloseweg in Kotten. Klik hier voor de coördinaten.

Mario Bekke van IVN Oost Achterhoek vertelt: "Tijdens de wandeling bekijken we nieuwe natuur die de afgelopen jaren in opdracht van de provincie is aangelegd. We steken de groene grens over, waarna we in Duitsland zijn. Hier zien we onder andere restanten van een rabattenbos en zoeken we naar sporen van reeën. Via weggetjes waar vroeger de komiezen (douaneambtenaren) wacht liepen, bereiken we de verlaten 'Borkense Bahn'. Via deze spoorlijn werd vroeger de Winterswijkse textielindustrie voorzien van steenkool. De 'Bahn' volgend komen we terug in de buurtschap Kotten. Hier staan we stil bij restanten van het 'Sickings landweer' en het fraaie Nonnenven."

Aan deelname aan deze wandeling zijn geen kosten verbonden. Voor de thee en koffie die IVN de deelnemers halverwege de wandeling aanbiedt, wordt een kleine bijdrage gevraagd. De lengte van de wandeling is circa 5 kilometer en goed schoeisel is vanzelfsprekend aan te bevelen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Mario Bekke op telefoonnummer 06 1318 2884.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden