Foto: Annekée Cuppers/archief Achterhoek Nieuws
Foto: Annekée Cuppers/archief Achterhoek Nieuws (Foto: )

Midwinterhoornwandeling langs de Zieuwentse droebels

ZIEUWENT - De Oudheidkundige Vereniging Zuwent organiseert op zondag 1 december in samenwerking met de Midwinterhoorngroep Lievelde voor de zevende keer een Midwinterhoornwandeling in Zieuwent.

Wandelaars kunnen starten tussen 09:00 en 10:30 uur en de tocht voert dit jaar langs de droebels van Zieuwent. Droebels zijn groepjes boerderijen in het landschap van Zieuwent. De droebels vormen de oudste bewoning van Zieuwent en zijn (of waren) gelegen op de verhogingen in het verder zo lage en drassige gebied. Er zijn routes van 5, 13,5 en 20 kilometer. Leden van de Midwinterhoorngroep Lievelde laten op acht plaatsen bij vuurkorven de melancholieke klanken van hun midwinterhoorns horen. Als pauzeplaats voor de routes van 13,5 en 20 km is gekozen voor Minicamping De Appelboom aan de Ottersweg in Zieuwent. Deelnemers krijgen hier een gratis drankje aangeboden door de Oudheidkundige Vereniging Zuwent en kunnen gebruik maken van het toilet. De route van 5 kilometer heeft geen pauzeplek; deelnemers aan deze route krijgen bij de start iets mee voor onderweg.

Start- en eindpunt voor alle routes is Het Witte Paard aan de Dorpsstraat 49 in Zieuwent. Uitbater Freek Toebes trakteert deelnemers voor aanvang van de tocht op een gratis kop koffie of thee. Na afloop kunnen de wandelaars tegen betaling genieten van twee soorten soep met stokbrood.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden