De fabriek van Hulshof Lederwaren in 1962. Foto: archief Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde
De fabriek van Hulshof Lederwaren in 1962. Foto: archief Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde (Foto: archief Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde)

Open huis Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde houdt op dinsdag 19 november een open huis voor belangstellenden.

Het verenigingsgebouw is gevestigd in de voormalige peuterspeelzaal de Bolderkoare Vincent van Goghstraat 8b, in Lichtenvoorde. In het gebouw bewaart de heemkundevereniging het archief en andere attributen en ook houdt zij hier de bestuursvergaderingen en de bijeenkomsten van de werkgroepen.
Het bestuur van de vereniging wil deze ruimte nu ook open stellen voor de leden en andere belangstellenden. Er is daar een tijdelijke expositie ingericht over de geschiedenis van de bekende vroegere leerlooierij en tassenfabriek Hulshof Herwalt met vele foto's en artikelen die geproduceerd werden. Deze expositie kan op de aangegeven tijdstippen door iedere geïnteresseerde worden bezocht.
Ook kan men er vragen stellen over vroeger tijden in Lichtenvoorde en omgeving, of gewoon gezellig een kopje koffie komen drinken.
De eerstvolgende mogelijkheid is op dinsdag 19 november en daarna dus op iedere eerste en derde dinsdag van de maand, steeds tussen 13.30 en 17.00 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden