De fietscrossbaan van de FCCL gaat verhuizen naar Flierbeek.
De fietscrossbaan van de FCCL gaat verhuizen naar Flierbeek. (Foto: Kyra Broshuis)

Ook crossbaan FCCL naar Flierbeek

LICHTENVOORDE- Het terrein van de Fietscross Club Lichtenvoorde (FCCL) aan de Bernard ter Haarstraat 1 in Lichtenvoorde is te klein. “We groeien uit ons jasje”, zegt voorzitter Coen Gribbroek van de crossclub. De club zit al ruim dertig jaar op de huidige plek en wil graag uitbreiden. De gemeente heeft Flierbeek fase 3 aangewezen als mogelijk nieuwe locatie.

Door Kyra Broshuis

Baan voldoet niet aan eisen
“Wij zijn een evenementengemeente en sport hoort daar ook bij. Als je nu rondloopt op het terrein van de FCCL dan zie je wel dat het te klein is daar”, zegt wethouder Bart Porskamp. Dat is zeker het geval, beaamt Gribbroek. “Onze huidige baan voldoet niet aan bepaalde voorwaarden zodat we verschillende wedstrijden niet in eigen huis kunnen houden. We zijn een grote club en hebben verschillende talenten voortgebracht zoals Jelle van Gorkom en Noud Garstenveld. Je ziet nu soms dat leden, vanwege onze beperkte mogelijkheden, naar een andere club vertrekken of met de sport stoppen. Dat is ontzettend jammer. Wij zijn met de gemeente in gesprek gegaan en hebben aangegeven dat we graag een baan willen die aan de KMWU- (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie)standaard voldoet. Die banen dienen bijvoorbeeld een minimale afmeting te hebben. Als we dat voor elkaar hebben, kunnen we ook weer aansprekende wedstrijden naar Lichtenvoorde halen.”

Grote club
Bij de verschillende wedstrijden die op de baan van de FCCL worden gereden, is er nu veel te weinig plek voor bijvoorbeeld de ehbo. “Het is op een aan elkaar. Het zou mooi zijn als de nieuwe baan straks ook wat meer uitdaging biedt. We zijn hier al heel erg lang mee bezig als club. We hebben ongeveer 250 leden waarvan het overgrote deel jeugdleden. We willen graag een goede baan bieden; zo kunnen de jeugd behouden. Lichtenvoorde heeft een historie met topsport en zeker ook met fietscross; we willen ook graag een goede toekomst”, zegt Gribbroek. De gemeente heeft een principebesluit genomen en de buurt wordt bij de plannen betrokken. Naar verwachting kan de FCCL in 2021 verhuizen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden