Het bestuur van het GGDF, van links af penningmeester Gerrit Bultman, secretaris Theo Teunissen en voorzitter Marco van Lochem. Foto: PR
Het bestuur van het GGDF, van links af penningmeester Gerrit Bultman, secretaris Theo Teunissen en voorzitter Marco van Lochem. Foto: PR

Aanvragen voor GUV Goede Doelen Fonds welkom

REGIO – Het GUV Goede Doelen Fonds, dat in 2018 werd opgericht, heeft in het afgelopen jaar diverse activiteiten ondersteund. "Maar dat kunnen er best wat meer worden! Daarom roepen we iedereen op om aanvragen in te dienen", meldt Marco van Lochem namens de stichting. Op de website van de GUV is een aanvraagformulier te vinden.

Door Lydia ter Welle

Het GUV Goede Doelen Fonds (GGDF) wordt 'gevoed' door bijdragen van de uitvaartverzorger GUV, maar onderneemt zelf ook activiteiten om middelen te verwerven. Bijdragen gaan naar activiteiten die een sociaal en humanitair doel hebben en bestemd zijn voor een groep mensen, die daarmee de kans krijgen iets te beleven dat voor hen anders niet is weggelegd.

Voorzitter Marco van Lochem van GGDF: "Het mag iets zijn voor kinderen, maar ook voor ouderen of voor gezinnen. Belangrijk is ook dat het iets is, wat anders niet is weggelegd voor de deelnemers. Afgelopen jaar heeft de Speelgoedbank bijvoorbeeld een motortoertocht georganiseerd waarbij kinderen die in armoede leven mee mochten als passagier. Maar ook hebben we activiteit van de Zonnebloem Oost-Achterhoek ondersteund, waarbij de vrijwilligers van de Zonnebloem eens in het zonnetje werden gezet. In dat geval dus eigenlijk niet een activiteit voor wat eigenlijk de doelgroep is, maar voor de vrijwilligers die zich altijd voor hen inzetten. Andere voorbeelden zijn de viering van de Dag van de Ouderen, in diverse gemeenten in de Achterhoek, en een bijdrage voor een tillift voor het paardrijden met gehandicapten. Allemaal dingen die we graag ondersteunen."

Voorwaarden
Uit het aanvraagformulier dat op de site van de GUV onder het kopje 'Over ons'/GUV Goede Doelen Fonds is te vinden, blijkt ook dat de achtergrond van de activiteit niet religieus of politiek mag zijn, en evenmin mag het gaan om individuele hulp. Het moet gaan om iets dat opgezet wordt door vrijwilligers, en liefst ook gesteund wordt door andere begunstigers/sponsoren. "Als het maar een activiteit is die er op is gericht om de sociale samenhang te versterken. Iets dat een groep mensen, of dat nu kinderen zijn of volwassen, of een mix daarvan, een kans biedt om iets leuks te beleven dat anders niet bereikbaar is voor hen. Kortom: verras ons maar met aanvragen!", aldus Van Lochem.

Er is niet echt een maximumbedrag te noemen voor een aanvraag. "We willen graag zoveel mogelijk mensen laten meegenieten van het geld dat we te besteden hebben, en vooral ook helpen om iets moois op gang te helpen. Iets wat dankzij inzet van vrijwilligers later een vervolg krijgt", aldus Van Lochem. Aanvragen zijn welkom uit het gehele werkgebied van de GUV, dus uit de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Wat het bestuur van GGDF ook belangrijk vindt, is dat er een heldere verantwoording van de uitgaven is. "Ook doordat we een verslag ervan terugzien, bijvoorbeeld in deze krant! En op de regionale radio, dat mag ook!"

Bij twijfel: gewoon aanvragen
Het bestuur van de stichting GGDF roept iedereen op om aanvragen in te dienen. "Ook als je twijfelt of jouw activiteit wel binnen de voorwaarden valt. Gewoon aanvragen! Het kan zijn dat dan bijvoorbeeld toch de aanvraag honoreren, of een gedeeltelijke bijdrage kunnen leveren. Dus: ook bij twijfel: gewoon een aanvraag indienen. We laten ons graag verrassen door aanvragen!"
Meer informatie over GGDF en het aanvragen van een bijdrage is te vinden op de GUV-website.


www.guv.nl/guv-goede-doelen-fonds

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden