Foto: PR Pacelli
Foto: PR Pacelli

Pacelli strijdt met veel steun om in tweede divisie te blijven

Algemeen

ZIEUWENT - De handbalsters van Pacelli uit Zieuwent komen dit jaar uit in de tweede divisie. Door het kampioenschap van vorig seizoen promoveerden ze vanuit de hoofdklasse. Uitkomen in de tweede divisie is ongekend hoog voor deze regio. Geen enkele andere ploeg uit de Achterhoek speelt op dit niveau. Voor Pacelli dit seizoen de prachtige uitdaging om te laten zien dat ze terecht gepromoveerd zijn. De competitiestart is moeizaam; zaterdagavond ging de ploeg onderuit in Wijhe met 25-21.

De dames spelen dit nieuwe seizoen in volledig nieuwe tenues, beschikbaar gesteld door de nieuwe hoofdsponsors. Voor een periode van drie jaar hebben Bakker Jos, schildersbedrijf Bevabro, autobedrijf Arink en vastgoedbedrijf Roorda zich als hoofdsponsors verbonden aan Pacelli. Dit seizoen is er zelfs nog een vijfde hoofdsponsor, namelijk RGO-makelaars. Fantastisch natuurlijk dat de club zoveel financiële steun krijgt van deze bedrijven uit de regio.

Het is wel even wennen in de nieuwe competitie, omdat spelen in de tweede divisie écht van een ander niveau is dan in de hoofdklasse. De snelheid, de nauwkeurigheid en de brede selecties zonder 'zwakke plekken', vraagt elke wedstrijd het uiterste van de dames van Pacelli. Ook het spelen met klevende middelen (hars), waar een aantal ploegen in hun thuiswedstrijden voor kiezen, maakt het spel compleet anders dan dat de dames gewend zijn.

Het resulteerde in drie verlieswedstrijden in de competitieopening. Inmiddels zijn echter twee van de drie thuiswedstrijden gewonnen, zo ook vorige week zaterdag tegen Geel Zwart uit 't Zand (nabij Den Helder). Een prachtige en volkomen verdiende overwinning van 32-25. De ploeg speelde als vanouds sterk en een overwinning kwam geen enkel moment in gevaar. De dames speelden hun beste wedstrijd tot nu met prachtige snelle aanvallen en vele geweldige goals.

Snelle breaks
Afgelopen zaterdagavond speelden de dames van Pacelli de uitwedstrijd tegen Wijhe dames 1. Wijhe was niet een geheel onbekende tegenstander voor Pacelli, aangezien ze elkaar al een aantal keer zijn tegengekomen in de Bartelscup. In het begin van de wedstrijd kwam Pacelli met 3-0 achter. Het was al snel duidelijk dat Wijhe snel in de omschakeling was en dat de snelle breaks van Wijhe voorkomen moesten worden. Daarnaast hadden de dames van Wijhe een strakke 6-0-dekking. Er werden door Pacelli niet genoeg kansen gecreëerd om de achterstand te verkleinen. Waardoor de eerste helft eindigde met een stand van 13-7.

In de rust werd er besproken dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Deze achterstand was zeker nog in te halen. Er moest een schepje bovenop gedaan worden. In de aanval moesten we vooral meer afstand houden en scherper zijn. De verdediging stond redelijk goed maar er moest meer initiatief genomen worden.
Na rust kwam Pacelli snel goed terug en werd het 13-10. Maar snel hierna werd het ook weer weggegeven. In de slotfase van de wedstrijd waren de dames goed op dreef, de achterstand die was opgebouwd werd verkleind. Helaas was het te laat in de wedstrijd waardoor het niet meer mogelijk was om het verschil weg te werken. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met een eindstand van 25-21.

Volgende week zaterdagavond 23 november spelen de dames van Pacelli thuis tegen PCA/Kwiek dames 2. Deze thuiswedstrijd wordt gespeeld om 19.30 uur. PCA/kwiek is de nummer 3 van de competitie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant