Teams kunnen zich nog opgeven voor het Achterhoeks curlen.
Teams kunnen zich nog opgeven voor het Achterhoeks curlen. Foto: PR

Achterhoeks curlen tijdens Let it Snow

Algemeen

LICHTENVOORDE - Velen kijken al reikhalzend naar uit naar het Achterhoeks curlen tijdens Let it Snow op zondag 8 december. Deze op en top winterse activiteit spreekt tot de verbeelding en maakt veel enthousiaste reacties los onder de inwoners van Lichtenvoorde. Toen de organisatie een oproep op Facebook plaatste, stroomden de aanmeldingen binnen. Ronald Kruip van Café de Kruup en Barry Reijerink van LEO restaurant & to go zijn gevraagd om dit evenement van 14.00 uur tot 17.00 uur bij de Molendijk te organiseren en er is nog plek voor nieuwe teams.

Ronald: "We vinden het leuk om dit evenement te organiseren.Het publiek wil in december actie in de tent en Let it Snow is het begin van een gezellige periode. Dit is een keer iets nieuws en voor veel mensen een eerste kennismaking met curling. Het geeft reuring in de buurt en past mooi bij het winterthema. Het wordt echt een sportief evenement met prijzen voor de winnaars." Barry vult aan: "Dit curlen wordt Achterhoeks curlen genoemd omdat de regels iets anders zijn dan het echte curlen op ijs. Het vindt niet op echt ijs plaats, maar op kunstijs en er wordt ook niet met een bezem geveegd om de steen sneller te laten glijden." Het Achterhoeks curlen bestaat uit verschillende voorrondes waarin iedere keer twee teams tegen elkaar spelen met als klap op de vuurpijl de beslissende wedstrijd tegen 17.00 uur. De middag wordt feestelijk aangekleed en op passende wijze gepresenteerd. "We hopen er een mooie dag van te maken!", besluiten Ronald en Barry.

Aanmelden
Wil je meedoen? Stel dan een team samen van vier mensen van minimaal achttien jaar. De teams die zich aanmelden kunnen een naam voor hun groep opgeven en krijgen van de organisatie te zijner tijd te horen waar ze moeten verzamelen en wat ze moeten doen. Aanmelden kan via info@cafedekruup.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant