links Miranda Hartman en rechts Norbert Mokkink tussen hun infraroodpanelen.
links Miranda Hartman en rechts Norbert Mokkink tussen hun infraroodpanelen. (Foto: Jos Betting )

Infrarood Achterhoek brengt de zon in huis

LICHTENVOORDE - De warmte van de zon voelen ook als die niet schijnt, hoe fijn zou dat zijn. Infrarood Achterhoek heeft de oplossing, zij leveren de zon op bestelling. Met hun elektrische infrarood warmtepanelen wordt de winterkou in een handomdraai verdreven. Het Lichtenvoordse bedrijf Infrarood Achterhoek wil mensen graag de intense warmte van de panelen laten voelen en heeft daarom zijn showroom vernieuwd. Op 14 december  van 10.00 uur tot 16.00 uur is er een open dag en kan men zelf de infrarood-warmte ervaren.

Door Dinès Quist

"Je moet voelen wat de warmtestraling van infrarood met je doet, dan pas weet je dat het heerlijk is. De beste vergelijking is de warmte van de zon. De hittegolven dringen de lucht binnen en verwarmen de vaste materialen en dus ook je lichaam," vertelt Miranda Hartman. Zij runt samen met haar partner Norbert Mokkink het bedrijf Infrarood Achterhoek. Het idee om infraroodpanelen te gaan verkopen kwam niet uit de lucht vallen. Miranda woonde zes jaar lang in Spanje waar de winters kort, maar wel koud kunnen zijn en centrale verwarming niet vanzelfsprekend is. De huizen worden er verwarmd met infraroodpanelen.

Spaanse zon naar Lichtenvoorde
Miranda heeft al lange tijd ervaring met infraroodpanelen. "In Spanje heeft bijna iedereen deze warmtepanelen in zijn huis hangen. Ik dus ook. Het is een heerlijke intense warmte, die ik iedereen kan aanraden, zeker mensen met gewricht- en spierklachten. Toen ik terugkwam in Nederland verbaasde het me dat deze manier van verwarmen hier weinig gebruikt wordt." Dat bracht het duo op het idee de panelen te gaan verkopen, naast de horren en rolluiken die Norbert al ruim tien jaar verkoopt en monteert. "De verwarmingspanelen kennen een hoop voordelen ten opzichte van andere vormen van verwarmen," aldus Miranda, ze somt op:

- Geen gas nodig
- Gebruik van normaal stopcontact
- Geen last van stofwerveling
- Met minder wattage toch de gewenste temperatuur
- Met elektrische zonnepanelen, eigen energieleverancier
- Te monteren aan de wand en plafond of mobiel op een voet
- Te leveren met thermostaat die te bedienen is met een app, via klokschakeling of handmatig

Designs te kust en te keur
Ze zijn er wel maar je ziet ze niet. "Wij leveren tientallen designs, vormen en afmetingen, die mooi weg te werken zijn in het interieur. We hebben panelen die dienen als handdoek-rek, krijtbord of spiegel, men kan zelfs een foto of logo laten afdrukken op het paneel. Ook hebben we warmtepanelen van keramiek of die eruitzien als een stenen wandje.

Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan op 14 december de open dag, van 10.00 uur tot 16.00 uur in Lichtenvoorde of kijk op de website.

Infrarood Achterhoek
Buys Ballotstraat 6 Lichtenvoorde
info@infraroodachterhoek.nl www.infraroodachterhoek.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door Infrarood Achterhoek. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden