Elroy van Merkerk voor zijn eigen dartspeciaalzaak in Lichtenvoorde. Foto: Annekée Cuppers
Elroy van Merkerk voor zijn eigen dartspeciaalzaak in Lichtenvoorde. Foto: Annekée Cuppers (Foto: )

Aaltense Elroy van Merkerk start dartspeciaalzaak in Lichtenvoorde

'In mijn winkel kun je de artikelen eerst uitproberen, wel zo prettig'

LICHTENVOORDE – Aan de Molendijk 10B in Lichtenvoorde is sinds drie maanden de dartspeciaalzaak van Elroy van Merkerk gevestigd. Een prettige, overzichtelijke zaak waar zowel de beginnende als gevorderde darter terecht kan voor een uitgebreid assortiment aan dartsportartikelen.

Complete pijlen maar ook losse shafts en flights, verschillende dartborden, surroundings, vloermatten, stijlvolle opberghoesjes, t-shirts. In de zaak van de Aaltense Elroy kun je als darter je hart ophalen. Elroy is zelf al zo'n vijf jaar een fanatiek darter en runt naast zijn baan als tegelzetter een webshop in dartartikelen. Toen zijn ouders na de verbouwing van de ijssalon van Kasper Paul nog een stukje winkel over hadden, zag Elroy zijn kans schoon.

'Darters uit de

omgeving

weten mij

inmiddels

te vinden en

komen vaak

even langs

voor een kop

koffie en om

een potje te

spelen'

"Natuurlijk kun je alles online bestellen maar het voordeel van een fysieke winkel is dat je direct advies krijgt en alles in alle rust kunt uitproberen, net zolang tot je de pijlen en het bord hebt gevonden die bij je passen."

Pijlpuntenservice
In de winkel hangen twee dartborden waarop je de verschillende artikelen direct kunt uitproberen. Daarnaast kun je bij de Dartzaak ook de punten van je pijlen laten vervangen. Een service waarvan vooral gevorderde darters gebruik maken. "Door de jaren heen leer je op een gegeven moment welk soort pijlen je het beste liggen. Dan heb je vaak een of twee setjes waarmee je speelt. Als dan de punten versleten zijn, kun je bij mij terecht om ze te laten vervangen. Klaar terwijl je wacht of ondertussen een paar pijltjes gooit op het bord in de winkel."

Elroy heeft er bewust voor gekozen de winkel alleen op zaterdag open te hebben. "Naast mijn baan, webshop en gezinsleven werk ik op zaterdag in de winkel in Lichtenvoorde. Darters uit de omgeving weten mij inmiddels te vinden en komen vaak even langs voor een kop koffie en om een potje te spelen. Dat geeft wel een relaxte sfeer in de winkel. Meestal gaan ze wel met een kleinigheid de deur uit, er is ook zoveel moois te koop.", lacht Elroy.

Op zaterdag 7 en zondag 8 december heeft Elroy een leuke actie voor zijn klanten. Op het hele assortiment geldt een korting van 10 procent. "En weet je een leg van mij te winnen, dan doe ik daar nog 5 eens procent bij bovenop!"
De Dartzaak aan de Molendijk is iedere zaterdag geopend van 09.00 tot 16.00 uur.


www.dartzaak.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden