Lynn Bongers (links) en Trees Heinst werden op de vrijwilligersavond van Litac in het zonnetje gezet. Foto: PR Litac
Lynn Bongers (links) en Trees Heinst werden op de vrijwilligersavond van Litac in het zonnetje gezet. Foto: PR Litac

Litac zet Lynn en Trees in 't zonnetje tijdens vrijwilligersavond

LICHTENVOORDE - Zaterdag 23 november hield Litac zijn jaarlijkse vrijwilligersavond. Een avond die een zichtbare afspiegeling was van wat een vereniging kan betekenen: een schitterend sociaal raamwerk en een warm Litac-familiegevoel. Lynn Bongers werd uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar en een speciale terugblik was er op de geschiedenis van het dynamic tennis.

Ruim 60 mensen waren naar de Zandschoppe gekomen. Zij voelen zich zodanig met Litac verbonden, dat ze bereid zijn vele uren in de club te investeren. Het trio Sjany de Graaf, Tonnie Hartman en de jeugdige Teun Rensing had een mooi programma in elkaar gezet. Bij binnenkomst kreeg iedere bezoeker een spelkaart die zijn of haar plaats in de zaal bepaalde. Dat leverde soms interessante ontmoetingen en gesprekken op.
Na het gebruikelijke koffierondje was er een quiz, vijftien vragen die allemaal betrekking hadden op het sportgebeuren in z'n algemeenheid. Een quiz geschikt voor jong en oud. Er verschenen heel wat denkrimpels op de diverse voorhoofden, toch wist geen enkel team alle vragen correct te beantwoorden.

Daarna nam voorzitter Eijsink het woord om de vrijwilliger van het jaar bekend te maken. Ook dit jaar waren er meerdere kanshebbers. De eer viel te beurt aan Lynn Bongers. Litac heeft in Lynn een geweldig betrokken lid gekregen. Inmiddels vormt zij met moeder Anja en zoontje Dean het enige drie generaties-lidmaatschap. Lynn speelde een grote rol bij de voorbereiding en uitvoering van het 70-jarig jubileum en maakt deel uit van de werkgroep die zich bezig houdt met de herinrichting van de ontmoetingsruimte. Daarnaast is Lynn bereid waar nodig de helpende hand te bieden. Ook de competitie draagt ze een warm hart toe. Lynn Bongers wordt toegevoegd aan de inmiddels 24 namen tellende galerij van clubhelden. Als trofee ontving Lynn het bekende klompenscheepje met het Litac-blauwe zeiltje; de Berend Botje Trofee.

Na de bekendmaking en uitreiking van de trofee keerde de voorzitter in zijn voordracht even terug naar de begintijd van dynamictennis (toen nog dutchtennis geheten). De moeizame start eind 1993, begin 1994. Wat zal deze nieuwe sport brengen en hoe brengen we die onder in het dominante tafeltennisgebeuren, waardoor er bijvoorbeeld 's avonds geen plaats was? Maar Trees Heinst, om wie het hier ging, en Lies Tiben (zaliger) zetten er hun schouders onder en legden de basis voor wat het nu is: een sport met meer dan 150 beoefenaars en de grootste van Nederland. Meer dan 25 jaar was Trees het gezicht van de woensdagmiddaggroep. Een groep van wie ze alle momenten, zowel de sombere als de blije, bijhield en er naar handelde. Alle woensdagen aanwezig als aanspreekpunt, contactpersoon naar bestuur en commissie, opvang van nieuwe mensen en nog meer. Een vrijwilliger met een geweldig hart voor de club in het algemeen en dynamictennis in het bijzonder.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden