Team Gols voert actie voor de Alpe d’HuZes. Foto: Marijke Lansink-Harbers
Team Gols voert actie voor de Alpe d’HuZes. Foto: Marijke Lansink-Harbers (Foto: )

Gols doet mee met Alpe d'HuZes

'Het zal een emotionele week worden, dat weet ik zeker'

Door Barbara Pavinati

LICHTENVOORDE- Kanker. Het is een verschrikkelijke ziekte. Helaas komt de ziekte veel voor in de familie van Angela Plaggenburg-Harbers en Marijke Lansink-Harbers. Daarom hebben zij samen met George Plaggenburg en Karin Harbers-Eskes besloten om 4 juni mee te doen met de Alpe d'HuZes. Met zijn vieren organiseren ze diverse acties om geld in te zamelen. George gaat de berg zes keer met de fiets beklimmen en de dames gaan hem zeker twee, maar proberen hem drie keer te voet te overmeesteren. Op vrijdag 22 november hebben zij hun deelname bekend gemaakt en de reacties stromen binnen. Een kwart van het geld is al opgehaald. Angela en Marijke:"Wij willen ons steentje bijdragen aan het onderzoek naar kanker en hopen dat er uiteindelijk een medicijn komt dat de ziekte kan genezen."

Angela vatte twee jaar geleden dit idee al op. Samen met haar man George en schoonzus Karin zou ze meedoen met Alpe d'HuZes. Tot hun spijt kwam er wat tussen. Een jaar later deden ze nog een poging. Toen werd het weer afgeblazen. Dit jaar moest het er toch echt van komen en werden er spijkers met koppen geslagen. Marijke sloot zich bij hen aan. Team Gols, de bijnaam van de familie Harbers, was geboren. De vier gaan een hele week naar Frankrijk om alles mee te maken. Ze gaan met een camper op een camping staan. De man van Marijke gaat ook mee. Voor hun vertrek hopen ze 10.000 euro op te halen. Daarvoor organiseren ze allerlei acties. Angela heeft al verschillende bedrijven benaderd om te vragen of zij hen niet willen sponsoren. Ze komen dan met een logo op de T-shirts en op de camper te staan. Angela:"Het zal een emotionele week worden, dat weet ik zeker. Op televisie vind ik het altijd al heel emotioneel om te zien." Ter voorbereiding gaan de initiatiefnemers veel wandelen en fietsen.

Wens- en herdenkingskaars
De eerste actie is 8 december met Let it Snow. Mensen kunnen dan voor zes euro bij Hebbes een wens- en herdenkingskaars kopen en er een boodschap opzetten. Deze kaars wordt in juni dan meegenomen naar de Alpe d'HuZes en aangestoken langs de route waar hij wel twee tot drie dagen zal branden. De hele opbrengst is voor het goede doel. De kaarsen zijn ook te koop zijn op 11 december bij 't Zwaantje tijdens de kerstdemo van Groei en Bloei en op 22 december in een kraampje tijdens het Kerstevent van het Wentholtpark. Daarna kunnen mensen bij Hebbes de kaarsen blijven kopen. In verschillende winkels in het centrum komen donatieboxen te staan voor deze tocht.

Ervaar de Alpe d'HuZes
Op zaterdag 29 februari kan je op een spinningfiets ervaren hoe het is de top van de Alpe d'HuZes te bereiken. Voor 10 euro kan je een uur bij Kei-fit fietsen met een groot beeldscherm. Om 16.00 uur is er een groep van 25 mensen welkom. Om 17.00 uur start eventueel de tweede groep.

Wandeltocht
Daarnaast organiseert het viertal een wandeltocht op zondag 29 maart vanaf Litac. Er zijn routes van 5, 10 en 15 kilometer. De vier gaan zelf de route uitzetten en houden ook rekening met kinderen. De deelname is zes euro. Wil je 5 kilometer lopen, dan kan je tussen 9.00 uur en 12.00 uur starten. Voor de 10 kilometer en 15 kilometer tussen 9.00 uur en 11.00 uur. Er is ook een pauzeplek.

Ook doneren? Klik hier om het Gols-team financieel te ondersteunen. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden