Met nog 1 wedstrijd te gaan, weet KSV/Erix JO13-1G zich na al kampioen.
Met nog 1 wedstrijd te gaan, weet KSV/Erix JO13-1G zich na al kampioen. Foto: PR KSV/Erix

KSV/Erix JO13-1G kampioen na negen overwinningen op rij

Algemeen

VRAGENDER/LIEVELDE - KSV/Erix JO13-1G is afgelopen zaterdag kampioen geworden na een ongeslagen reeks van negen competitiewedstrijden. Door een 11-1 overwinning op Longa '30 JO13-3 werd het kampioenschap veilig gesteld, met nog één wedstrijd te spelen in de competitie.

Met filmpje onder de tekst.

KSV/Erix JO13-1G trapte afgelopen zaterdagochtend 30 november om 10 uur af op sportpark de Bult in Vragender. Na een sterk begin van Longa pakte KSV/Erix het initiatief. Na een paar gemiste kansen was het in de achtste minuut raak; door een mooie uitgespeelde aanval werd de 1-0 binnengeschoven. Longa probeerde het spel van de jongens en meiden uit Vragender te ontregelen, maar dit was zonder succes. Door mooi teamspel van KSV/Erix werd voor rust de 4-0 al binnengeschoten en daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De jongens en meiden konden zich gaan opmaken voor het kampioenschap.

Na de rust ging KSV/Erix er weer opnieuw met volle moed tegenaan en dit was te zien. De ene na de andere goal ging het netje in, de ene goal was nog mooier dan de andere. In deze wedstrijd was ook te zien dat er een mooie samenwerking is in het team. De vierkoppige leiding van KSV/Erix zag dat de buit binnen was ondanks een geweldig uitgespeelde goal van Longa. Maar dit deerde het team niet meer, waarna er nog één keer gescoord werd. Uiteindelijk stond er na de wedstrijd een eindstand van 11-1 op het scorebord.

Na ruim zestig minuten floot de scheidsrechter de wedstrijd af en hiermee was het kampioenschap voor de JO13-1G binnen. Dit werd dan ook met veel enthousiasme gevierd door de spelers en speelsters, de leiding en de ruim vijftig aanwezige supporters die naar deze wedstrijd waren gekomen. Na de wedstrijd werd er nog volop gefeest door het gehele team in de kantine. Ook was er nog een speciale verrassing: Sint bracht met zijn pieten ook nog een bezoek aan het team. "Een hele mooie teamprestatie", aldus trotse leider Maurice Arink.