RKZVC JO11-1 kampioen in de najaarscompetitie.
RKZVC JO11-1 kampioen in de najaarscompetitie. Foto: Judith Doppen

RKZVC JO11-1 ongeslagen kampioen

Algemeen

ZIEUWENT - RKZVC JO11-1 is zaterdag 30 november kampioen geworden van de najaarscompetitie. Een week ervoor speelden ze tegen naaste concurrent SVBV JO11-1, die ook alle 7 wedstrijden nog gewonnen hadden. Mede door een beetje spanning ging de club uit Zieuwent met een 2-0 achterstand de kleedkamer in. Pas toen ze het veld weer opkwamen, werd het eigen voetbalspel tevoorschijn gehaald en besloten de spelers om de tegenstander alle vier hoeken van het veld te laten zien. In de 30 minuten durende tweede helft werd de achterstand omgebogen naar een 2-6 overwinning.

De zaterdag erop moest het alleen nog thuis afgemaakt worden tegen Reunie/GSV´63 JO11-2. Met een Sinterklaasavond de dag ervoor werd de sfeer vast op de goede stand gezet. Het vertrouwen op nog een feestje was groot omdat er in alle thuiswedstrijden nog geen enkele tegengoal werd gemaakt. Er werd geweldig gevoetbald voor een groot publiek, wat een ruststand van 4-0 en een eindstand van 6-0 opleverde. Een totaal van 76 gescoorde doelpunten en 6 tegengoals over 9 wedstrijden zorgde voor een klinkend kampioenschap, dat diezelfde ochtend en avond met het team werd gevierd. Het viertal leiding, de 10 spelers en alle toeschouwers mogen terugkijken op een geweldige seizoenhelft.