Gemengd Koor Lichtenvoorde. Foto: PR GKL
Gemengd Koor Lichtenvoorde. Foto: PR GKL (Foto: )

Kerstconcert Gemengd Koor Lichtenvoorde in de Johanneskerk

LICHTENVOORDE - Het jaarlijkse kerstconcert van het Gemengd Koor Lichtenvoorde is eigenlijk al niet meer weg te denken uit de Lichtenvoordse traditie. Dit jaar op 22 december om 15.00 uur in de Johanneskerk in Lichtenvoorde. Aanvang 15.00 uur.

Tijdens alweer het 47ste kerstconcert brengt het koor zoals altijd een gevarieerd programma van sfeervolle kerstmuziek ten gehore. Er wordt gezongen in het Nederlands en in andere talen, waarbij in de vreemde talen ook de volksaard merkbaar is. Zo zingt het koor Felix Mendelssohns 'Verleih' uns Frieden' en een Estlands wiegelied 'Eesti hällilaul', in een passend tempo, maar ook het Spaanse 'Dame albricias, hijos d'Eba' (goed nieuws, zonen van Eva) in een vrolijk ritme. Natuurlijk ontbreken ook de traditionele Nederlandse en Duitse kerstliederen niet.

Een selectie van de harmonie St. Caecilia, onder leiding van Marijke Druif, levert een instrumentale bijdrage aan het concert en Bas Tieltjes speelt een orgel-solo. Als samenzang met alle aanwezigen is dit jaar gekozen voor 'Vom Himmel hoch' , begeleid door piano en dwarsfluit. Het Gemengd Koor Lichtenvoorde staat onder leiding van Jan Draaijer en wordt op piano en orgel begeleid door Bas Tieltjes.
De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!