Johan Nibbelink verzorgt de muzikale leiding van het Young Friends Project.
Johan Nibbelink verzorgt de muzikale leiding van het Young Friends Project. (Foto: PR)

Ontdek jouw zangtalent met Young Friends

LICHTENVOORDE - Zingen is in. Programma's als The Voice of Holland en Holland's got Talent blijven onverminderd populair. Veel jongeren en jong volwassenen zingen graag maar weten niet of ze echt talent hebben, hoe ze het beste hun stem kunnen ontwikkelen en welke technieken daarbij nodig zijn. Daarbij is samen zingen met leeftijdsgenoten ook gewoon fun. Popkoor Friends springt daarop in en start vanaf dinsdag 4 februari met het project Young Friends. Aanmelden kan vanaf nu en de kosten bedragen slechts 10 euro, inclusief het leerboek 'Essentie van de stem'.

Initiatiefnemer Henri Polman vertelt meer over dit bijzondere project. "Veel jongeren zingen graag maar weten niet of ze het echt kunnen. Zingen in een koor met leeftijdsgenoten is een goede manier om je stem te ontwikkelen en het is nog hartstikke leuk ook. Omdat er op dit moment geen jongerenkoor in de regio bestaat, zijn we gestart met het project Young Friends. In het project van 10 oefensessies besteden we aandacht aan de techniek van het zingen, de stemvorming, koorscholing en het zingen in je eigen stemgroep. Het doel is vooral lekker samen zingen; popmuziek, Top 2000, oude en nieuwe nummers. Op die manier willen we jongeren de kans geven kennis te maken met het zingen, zonder de hoge kosten voor zanglessen en zonder de verplichtingen lid te worden van een koor. Afhankelijk van het animo van de deelnemers blijft het bij een eenmalig project of wordt er een structureel vervolg aan gegeven."

Afsluitend optreden in Marianum
Young Friends heeft een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zodat er voor iedere deelnemer voldoende aandacht kan zijn. Het project begint op dinsdag 4 februari en duurt tot 14 april. Iedere dinsdag van 18:45 tot 19:45 uur repeteren de Young Friends in de aula van de Johanneshof aan de Rentenierstraat in Lichtenvoorde. Het project wordt afgesloten met een optreden van Young Friends tijdens een groot concert samen met popkoor Friends op zondag 18 april in het Marianum.

Aanmelden
Young Friends staat onder leiding van Johan Klein Nibbelink; de inspirerende dirigent uit Bredevoort, die ook eigen arrangementen maakt en muziek uitgeeft. Dankzij de bijdrage van Hart voor de Achterhoek van de Rabobank voor dit project kost deelname slechts 10 euro, inclusief het leerboek de Essentie van de stem. Deelname aan Young Friends heeft geen harde leeftijdgrens. Er zijn een beperkt aantal plekken dus als je graag wilt zingen meld je dan zeker aan. Informatie en aanmelding via popkoor.friends@gmail.com.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!