Balkonscene HMC'17 JO11-2.
Balkonscene HMC'17 JO11-2. Foto: Nancy Hahné

Jeugdkampioenen van HMC '17 bouwen een feestje

Algemeen

HARREVELD/MARIËNVELDE - Zaterdag was het feest in Harreveld en Mariënvelde. Drie jeugdteams van HMC '17 wisten de felbegeerde kampioenstitel op hun naam te schrijven. Uit in Dinxperlo viel allereerst JO11-1 in de prijzen, waarna dit team snel richting Marienvelde vertrok om samen met de thuisspelende teams JO11-2 en JO11-13 de binnengehaalde kampioenstitels te vieren.

HMC '17 noemt het 'Champ Saturday'. Maar liefst drie jeugdteams van HMC'17 wisten de felbegeerde kampioenstitel te behalen en voor een feestje te zorgen op de velden. Onder grote belangstelling van ouders en familie werden de wedstrijden gevolgd. Na de wedstrijden werden de kampioenen feestelijk gehuldigd met confetti-kanonnen, blauwe fakkels en kinderchampagne en konden de teams onder luid gejuich driemaal de HMC '17 kampioensschaal in ontvangst nemen. Bovendien werden alle teams gehuldigd met een 'Tour de Marienvelde', oftewel een ererondje door het dorp in een extra beveiligde en mooi versierde aanhangwagen. En natuurlijk werden ze in de BMV nog getrakteerd op patat, een snack en iets te drinken.

In Dinxperlo was het toch nog heel spannend. Vroeg in de ochtend mocht JO11-1 als eerste aantreden tegen nummer twee in hun competitie. Aan gelijkspel had HMC '17 genoeg om deze week de titel al te kunnen binnenhalen, maar winnen was beter. In een spannend duel, met aan beide zijden veel kansen wist HMC '17 in de eerste helft op voorsprong te komen door in de 15de minuut te scoren. In de tweede helft bleef het spannend en terwijl de kampioenschap uit de auto werd gehaald wist Dinxperlo vijf minuten voor het einde toch nog een gelijkmaker te maken. Gelukkig bleef het daarbij. Na een klein feestje ter plaatse, snel naar Mariënvelde waar nog twee teams speelden voor de kampioenstitel.

Ondertussen in Mariënvelde was ook team JO11-2 gestart met hun kampioenswedstrijd. Vorig seizoen wist dit spontane team al de titel van voorjaarskampioen in hun klasse binnen te halen. Maar ook afgelopen zaterdag hadden de jongens en meiden er zin in. Het regende daadwerkelijk doelpunten tegen Varsseveld, want ze wisten maar liefst vijftien keer te scoren. Een prachtige overwinning, die na het eindsignaal opnieuw uitbundig werd gevierd.

Aansluitend ging om 11.00 uur de laatste kampioenswedstrijd van start. JO13-1 had dit najaar nog geen enkele wedstrijd verloren en was bijna verzekerd van de titel. Thuisspelend in Marienvelde ontvingen zij zaterdag SP Lochem en in de eerste minuut werd de 1-0 al op naam gezet. En daar bleef het niet bij, ook hier regende het doelpunten en werd de eindscore maar liefst 11-0. Met een gigantisch doelsaldo van maar liefst 78 doelpunten in tien wedstrijden, haalden de jongens de kampioenstitel binnen. Het was feest bij JO-13 op en langs het veld, confetti en vuurwerk zorgden voor een prachtige afsluiting.

HMC'17 JO11- 1 zo trots als een pauw! Foto: Dennis Lansbergen
We are the champions, HMC'17 JO13-1Foto: Dennis Lansbergen