Het Achterhoeks Curlen bleek zo in trek te zijn dat niet iedereen die zich had opgegeven mee kon doen.
Het Achterhoeks Curlen bleek zo in trek te zijn dat niet iedereen die zich had opgegeven mee kon doen. (Foto: Jorieke Philippi)

Let it Snow zorgt voor kerststemming

'Ik hoop dat er zich volgend jaar nog meer deelnemers aanmelden, zodat we met twee banen kunnen spelen'

Door Barbara Pavinati

LICHTENVOORDE - Het duurde even voordat de sfeer zondag 8 december in het centrum kwam, maar toen in de middag het zonnetje begon door te breken was het hek van de dam. De regen in de ochtend weerhield ongeveer 200 wandelaars er niet van om de Winterwandeling te lopen. Toen zij terugkwamen wachtte hen op de Markt een warme ontvangst met glühwein en chocomelk. Ramón Heijnst van de organisatie kijkt terug op een geslaagde dag: "Op de Markt heerst een goed sfeertje, net als in de rest van het centrum. Nieuw dit jaar zijn de houten huisjes rond de ijsbaan waarin versnaperingen te koop waren. Daar maken de mensen veelvuldig gebruik van. Eigenlijk wilden we vanwege de slechte weersvoorspellingen de ijsbaan annuleren. We zijn blij dat we dat niet gedaan hebben, gezien de vele kinderen die er nu met plezier op schaatsen!"

Het centrum is mooi verlicht met lampjes en her en der staan vuurkorven waar mensen zich aan kunnen warmen. In sommige winkels zijn muzikanten te vinden om de shopsfeer te verhogen. Bij Beau Femme brengt Amestyr, een duo met cello en harp, heldere klassieke klanken. Schuilend onder een luifel voor de regen staat een echtpaar uit een plaatsje vlakbij Düsseldorf te luisteren naar kerstkoor Fkkes Anders. Zij zijn speciaal voor de kerstmarkt uit Duitsland gekomen. Gewoon om te kijken. Dit is al het tweede jaar dat ze dat doen. In een caravan kunnen mensen een vrolijke kerstkaart laten maken met een foto van zichzelf met een kerstmuts, maar als ze dat liever hebben, mogen ze ook de kerstman strikken voor een plaatje.

Achterhoeks Curlen
Een grote publiekstrekker is het Achterhoeks Curlen op de Molendijk. Er waren zoveel aanmeldingen dat niet iedereen mee kon doen. Marc Konings, coach van 'Niet goed, wel glad' en 'Mijn favoriete team 2', vertelt:"De organisatie van Let is Snow had mij benaderd met de vraag of er eventueel animo zou zijn voor curlen. Dit om weer de sfeer van een ouderwetse Kerkklokkenzondag in de kroegen te creëren. Het leek mij erg gezellig om met mijn kameraden mee te doen, vooral omdat we afgelopen jaar met het vriendenweekend het officiële curlen hadden beoefend. Zodoende formeerde ik twee teams. Van tevoren kregen we een strak competitieschema met poules per mail. Bij het ingooien bleek al dat de mankrachten groter waren dan de baan aankon." De halve finale en finale van het curlen wordt door veel aanmoedigende toeschouwers bekeken, al dan niet met een biertje in de hand. De spanning is te snijden. De teams die Marc coacht worden tweede en derde. Marc: "Het is een tegenvaller dat we op 2 cm na niet met de eerste prijs naar huis zijn gegaan. Toch ben ik trots op mijn teams. Ik hoop dat volgend jaar zich nog meer teams aanmelden, zodat we met twee banen kunnen spelen!"

Einduitslag Achterhoeks Curlen: 1. Longa '30 6; 2. Mijn favoriete team 2; 3. Niet goed wel glad.

Kijk voor meer foto's op www.elna.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!