Dramatisch slechte tweede helft kost Erix zege

LICHTENVOORDE - Een goede eerste helft en een ruime voorsprong bij rust voor Erix was niet voldoende om de punten in eigen huis te houden. In een 'dramatisch slechte tweede helft' waar Erix door de ondergrens zakte werd teleurstellend verloren van DOS uit Emmer-Compascuum.

Na de goede wedstrijd van vorige week tegen Hurry Up waar meer dan verdiend een punt werd gepakt, waren de handbalheren van Erix zeker van plan om de weg omhoog in te zetten. Omdat DOS met een smalle selectie naar Lichtenvoorde kwam, behoorde winst zeker tot de mogelijkheden tehgen de nummer 4 uit Emmer-Compascuum.
Helaas voor Erix viel Stijn van Zutphen vrijdag op de training met een spierblessure uit en was dus niet beschikbaar om deel uit te maken van de selectie van coach John Heinen.
Drie doelpunten van Bram Reukers zorgde er voor dat Erix al snel een voorsprong nam van 5-2 maar door evenzoveel doelpunten van de sterke middenopbouwspeler van DOS bleven de gasten uit Drenthe goed in het spoor van de Lichtenvoordenaren en kwamen terug tot op één punt. Maar vanaf dat moment kende Erix een sterke fase. Aanvallend werd er vaak door mooie combinaties gescoord en verdedigend stond het zo goed dat DOS nauwelijks meer tot scoren kwam. Ofwel belandde de bal in het Erix' blok of het schot ging ruim naast of over het doel. Kwam het schot wel een keer tussen de palen dan was daar nog de voortreffelijke Erix' keeper Thimo Dusseldorp. Zo liep Erix gestaag uit naar een dik verdiende 17-10 ruststand.
Niets wees erop dat Erix de overwinning nog weg zou geven. De gasten kwamen echter getergd uit de kleedkamer, er waren blijkbaar harde woorden gevallen over de achterstand bij rust, want ineens leek de ploeg totaal niet op het team uit de eerste helft. Ook Erix was geen schim meer van de eerste helft. Aanvallend was er nog nauwelijks dreiging en daar waar uiteindelijk de ruimte gevonden werd, miste Erix menige kans voor open doel, ook door de meer dan uitstekend keepende sluitpost van DOS. Niet alleen aanvallend stelde Erix teleur, ook verdedigend zette men de deur wijd open zonder de aanvallers van DOS iets in de weg te leggen.
Erix zakte compleet door de ondergrens en kon niet voorkomen dat DOS een achterstand van 17-10 bij rust, binnen een kwartier omboog naar een voorsprong van 17-20. Erix moest dus tien tegentreffers incasseren zonder zelf één keer te scoren. De moed zakte Erix in de schoenen. Even kwam de thuisploeg nog terug tot op één punt maar de kracht om voorbij DOS te komen ontbrak, zodat het uiteindelijk 24-27 werd. De gasten uit Drenthe stijgen door deze overwinning naar de derde plek op de ranglijst, met slechts twee punten achterstand op koploper Artemis.
Volgend weekeinde moet Erix in Groningen op bezoek bij V&S, de huidige nummer 4 en een onbekende maar ongetwijfeld pittige tegenstander voor Erix. Extra handicap is dat topspeler Dirk Berentsen om privéredenen ontbreekt en het is onzeker of Van Zutphen op tijd hersteld is.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!