Afbeelding

Prijsjes en lijstjes

Algemeen Columns

De decembermaand is traditiegetrouw de maand van de lijstjes en de prijsjes. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een prijs, eretitel of award voor in het leven geroepen. Vandaag werd het nieuwe woord van het jaar bekend gemaakt: Boomer. Verwijzend naar de uitspraak 'oké, boomer!', waarmee jongeren zich afzetten tegen het conservatisme van de babyboomgeneratie. Zoiets als 'Geen zonnepanelen op een snippertje landbouwgrond in Oost Gelre vanwege je uitzicht? Oké boomer!'.

Er is een ware wildgroei aan awards. Sommige zijn wel een beetje een wassen neus want wat te denken van al die awards die alleen door middel van publieksstemmen worden toegekend? Nu zijn wij in Oost Gelre een gemeente die heel erg betrokken is bij elkaar. Dat uit zich vaak ook in een bombardement aan stemmen waardoor niet de beste maar degene met de grootste achterban met de prijs gaat lopen. Ik neem dan ook direct de gelegenheid maar te baat om u te wijzen op de crossbaan in Lievelde. Die kunnen de Kern Met Pit-award winnen. Stemt u even mee? Op de pagina aan de linkerzijde staat hoe u dat kunt doen.

Soms kunnen de prijzen die verbonden zijn aan al die awards behoorlijk tegenvallen. Ik hoorde van een vereniging in Groenlo die in Oost Gelre de Rabobank-award Club van het Jaar had gewonnen. Geweldig natuurlijk maar meer dan een plexiglas bokaal, leverde het de vereniging niet op. Ze waren meer geld kwijt aan de traktatie voor alle leden dan de Rabobank Oost-Achterhoek voor de award.

Maar goed, in Groenlo gebeuren wel meer vreemde dingen. Zo las ik ook dat een van de winnaars van de sinterklaaspuzzelwedstrijd pas drie jaar oud was! Kijk, dat is pas nieuws. Ik wist wel dat de Grollenaren een uitverkoren volk waren maar dat er zich zelfs een wonderkind onder hen zou bevinden dat nog slimmer is dan Laurent Simons, dat hadden ze vast zelf ook niet gedacht. Ik zou zeggen, direct aanmelden daar op de universiteit van Eindhoven. Of misschien toch maar gelijk door naar Boston?

Ik ben heel benieuwd welke awards er aan het eind van dit jaar weer uit de hoge hoed komen. Zou er ook een award uitgereikt worden voor de domste actie van het jaar? Dan kunnen we de Holocaust-uitspraak van Mark van den Oever van Farmers for Defense met stip op 1 zetten. Mijn stem heeft ie alvast.


Kees Kiezel

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant