Mondharmonicatherapie voor longpatiënten

MEDDO - MHT Meddo, voluit Mond Harmonica Therapie Meddo, is een onderdeel van MHT Nederland en bestaat sinds 2013. MHT Meddo verzorgt mondharmonicalessen voor longpatiënten. Door zowel te blazen als te halen door dit muziekinstrument is het mogelijk dat de longfunctie verbetert. In gezellige bijeenkomsten met een ontspannen manier van lesgeven leert men de mondharmonica te bespelen. Dit gebeurt op een eenvoudige manier door middel van cijfers. Het is niet noodzakelijk hiervoor veel muzikaliteit te hebben of noten te kunnen lezen.

Het instrument is klein en licht van gewicht waardoor het voor mensen met een mindere lichamelijke conditie makkelijk te hanteren is. Het is tevens goed voor de hersenen die door het muziek maken getraind worden. De ervaring is dat de controle en kracht van de ademhaling door mondharmonicaspelen toeneemt. De deelnamekosten zijn minimaal: circa 40 euro, voor de aanschaf van lesmateriaal en mondharmonica. Er wordt verder geen lesgeld gevraagd. Wel moet het kopje koffie of thee betaald worden.
De deelnemers komen uit Winterswijk, Groenlo en Eibergen. Elke donderdag van 10.30 tot 12.00 uur wordt gespeeld bij Motor Hotel Meddo in Meddo. De ruimte wordt belangeloos beschikbaar gesteld.
MHT Meddo wil in februari starten met een nieuwe groep, ook op donderdag, maar dan van 9.00 tot 10.00 uur. In een later stadium kan deze groep doorstromen naar de gevorderdengroep. Voor aanmelding of informatie kan men bellen of e- mailen met de muziekdocent Cees Hartveld, 06-51599984 of hartveld1@outlook.com.

Meer berichten