Enkele leden van de malletband. Foto: PR
Enkele leden van de malletband. Foto: PR (Foto: )

Muzikale nieuwjaarsduik in de Swite

LICHTENVOORDE - Op zondag 12 januari verzorgen de muzikanten van Switbertus en PerGó! een spetterend concert in verenigingsgebouw de Swite. Er is gekozen voor een programma met lichte muziek en ook de majorettes brengen een bijzonder optreden ten tonele. Onder leiding van Chelsey Taken zullen de dames zich dit keer met baton presenteren, in tegenstelling tot de buitenoptredens waar de groep als Flaggirls wordt gepresenteerd.

Hans Hilferink zwaait de directiebaton voor het eerst tijdens een concert bij de blazersgroep van Switbertus. Hierbij is het effect van de samenwerking met harmonie St. Caecilia duidelijk zichtbaar, want ook van deze vereniging maken muzikanten deel uit van het orkest. Door de samenwerking is er een goede bezetting aan muzikanten die ook een mooi stuk muziek laten horen. Bezoekers die in het Zomermarktweekend het gezamenlijke concert van Switbertus en Caecilia hebben beleefd zullen een aantal bekende nummers herkennen. In 2020 zijn de blazers van beide verenigingen vaker samen te horen en te zien.

Op 12 oktober van het jubileumjaar 2019 vierde zustervereniging Concordia Kotten haar eeuwfeest in theater De Storm en presenteerde de gezamenlijke malletband Switbertus/Concordia zich voor het eerst met een nieuwe naam: 'PerGó!' De malletband put tijdens het nieuwjaarsconcert uit bestaand en nieuw werk en laat ook een aantal nummers horen die ze op 26 januari tijdens Winterdrums uitvoeren.

Kortom, een muzikale middag voor jong en oud, waarbij iedereen vanaf 11.30 uur welkom is. Het concert start om 12.00 uur en uiteraard is er na afloop gelegenheid voor een gezellige nazit.

Meer berichten