Maria ten Have (links) en Rita Overkamp.
Maria ten Have (links) en Rita Overkamp. (Foto: Roy Wensink)

Rita en Maria, Kruisjaskoninginnen van 2019

VRAGENDER - Op 30 december werd er in Vragender gestreden om het Vragenders kampioenschap kruisjassen. Om 19.00 uur gingen de deuren van Restaurant Beneman open en konden maar liefst 72 deelnemers genieten van een kopje koffie met een oliebol waarna de strijd van start ging.

Ook dit jaar konden de oud-inwoners van Vragender deelnemen aan het evenement. Voor de pauze ging de strijd gelijk op, na twee boompjes waren er nog zeker tien paar die in aanmerking konden komen voor de eerste prijs. Na drie rondes werd de tussenstand opgemaakt voor de finale. Maria ten Have en Rita Overkamp stonden nummer twee en moesten het opnemen tegen Maarten Wieggers en Marijn Visser in de finale, maar de nummers drie en vier maakten zeer zeker ook nog kans op de hoofdprijs. Na een spannend beumken haalden de twee dames in de allerlaatste gift een marsje wat hen de overwinning opleverde (1329 punten tegen 1107 punten). Op nummer twee eindigden uiteindelijk Wilfried Olijslager en Laurens Wieggers met 117 punten minder.

De dames Ten Have / Overkamp waren heel erg blij met deze overwinning want het is een enorme eer om een jaar lang het Kruisjas-koninginnenpaar van Vragender te zijn. Onder het genot van een broodjes vlees werd nog tot een eind in oudejaarsdag nagenoten van de avond. Volgend jaar zal de beker weer verdedigd worden op 30 december. "Dus (oud) inwoners van Vragender pak de kalender en vul in op 30 december aanstaande Vragenders Kruisjas Kampioenschap bij Beneman!"

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden