Fanfare & slagwerkgroep Antonius tijdens voorjaarsconcert 2017. Foto: Suzanne Spexgoor
Fanfare & slagwerkgroep Antonius tijdens voorjaarsconcert 2017. Foto: Suzanne Spexgoor (Foto: )

Slagwerkspektakel in Vragender

VRAGENDER - Liefhebbers van slagwerk opgelet! Na het succes van twee jaar geleden kon een tweede editie van de percussieparty in Vragender niet uitblijven. Op zondagmiddag 19 januari 2020 is het weer zover en zullen een zestal slagwerkgroepen een spetterend optreden verzorgen in MFA de Bult in Vragender.

De organisatie is in handen van Antonius uit Vragender en natuurlijk zal de eigen groep onder leiding van Michiel Bütterhof die middag ook voor u optreden. Door het verschil in leeftijd en niveau is het altijd weer een uitdaging om een gevarieerd programma neer te zetten. Ook de leerlingen van Harm Groot Zevert zullen betrokken worden in het programma. Dus laat u verassen.

Een slagwerkgroep die al meer dan 50 jaar actief is, is het slagwerkensemble van Sint Jan uit Meddo onder leiding van Ronny Wolterink. Zij staan bekend als een moderne slagwerk- en percussiegroep die gebruik maakt van divers gestemd instrumentarium. Door goede resultaten op meerdere concoursen komen zij inmiddels uit in de tweede divisie, dus de verwachtingen zijn hoog gespannen. Onder het motto 'Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst' is ook het jeugd-slagwerkensemble van Sint Jan aanwezig. Het zijn acht jeugdige slagwerkers die sinds kort onder leiding staan van Roan Hoog Antink. Met de slogan 'Samen muziek maken wat wil je nog meer?' gaan zij hun beste beentje voor zetten.

De Pleerstökskes is een geleding van de Haaksbergse Harmonie. Als zodanig verlenen zij ook hun medewerking tijdens de straatoptredens van de harmonie en schutterij. Onder leiding van John Scheggetman zijn ze zich steeds meer gaan toeleggen op zelfstandige optredens. Door een nieuwe naam en eigen kleding is er een eigen identiteit ontstaan. De groep is dan ook een begrip geworden in Haaksbergen en omgeving.

Ook zal de slagwerkgroep van het Vaassens Fanfare Corps voor u optreden. Begonnen als een traditioneel tamboerscorps werd eind jaren '90 de verandering ingezet naar een slagwerkgroep met ongestemde instrumenten. De groep bestaat uit tien leden met een wisselend niveau. Sinds september staat de groep onder leiding van Mark Rorije. Vragender heeft dan ook de primeur want dit wordt het eerste optreden met de nieuwe instructeur.

Tot slot is ook de slagwerkgroep van de Aaltense Orkest Vereniging aanwezig. Zij staan onder leiding van Bob Uffink. De nummers die zij ten gehore zullen brengen zijn een samba, een rock & roll nummer, een nummer met Tibetaanse invloeden en een nummer gebaseerd op een Engels militair vliegtuig. Ook dit belooft dus een gevarieerd programma te worden.

Geïnteresseerden zijn dus van harte welkom op zondagmiddag 19 januari bij MFA de Bult in Vragender voor de percussieparty. De middag begint om 13.30 uur en de toegang is gratis.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden