De werkzaamheden voor de aanpassing van de parkeerplaats zijn inmiddels gestart.
De werkzaamheden voor de aanpassing van de parkeerplaats zijn inmiddels gestart. (Foto: Kyra Broshuis)

Camperplaatsen bij zwembad Meekenesch

LICHTENVOORDE- Er komen acht camperplaatsen op het parkeerterrein bij zwembad Meekenesch in Lichtenvoorde, dat laat de gemeente Oost Gelre weten. In samenwerking met de beheerder van het zwembad is een ontwerp voor de aanpak van het parkeerterrein opgesteld. Buurtbewoners en andere belangstellenden konden vorig jaar januari naar de inloopavond.

Door Kyra Broshuis

Aanvullend budget
Inmiddels is er een start gemaakt met de uitvoering van de werkzaamheden, legt wethouder Marieke Frank uit. “De renovatie wordt grotendeels gefinancierd uit het beschikbaar gestelde krediet en uit een aantal reguliere onderhoudsbudgetten. Voor de financiering van specifieke camperfaciliteiten is echter aanvullend budget nodig. Het gaat om een bedrag van 21.000 euro, te dekken uit het Toeristisch Fonds.”

Onvoldoende service
De gemeente verwacht dat de toeristische voorzieningen in Lichtenvoorde worden versterkt door de acht camperplaatsen. “De oude camperplaatsen bij het Longaveld waren verre van optimaal. Dit had te maken met de locatie maar ook met de technische voorzieningen zoals de water- en elektra-zuil. De opzet was dat Hotel Restaurant ’t Zwaantje de camperplaatsen zou exploiteren maar dat ging uiteindelijk niet door. Daardoor werd er onvoldoende service geboden bij storingen van de technische voorzieningen”, legt Frank uit.

Meest geschikte locatie
Volgens de gemeente is het terrein bij Meekenesch de meest geschikte locatie in Lichtenvoorde. De plek is door de landelijke camperclub NKC als goed beoordeeld waarbij de aanwezigheid van de directe nabijheid van het zwembad als bijzonder is aangemerkt. Daarnaast wil het zwembad graag de camperplaatsen exploiteren. De camperplekken zullen voorzien worden van professionele voorzieningen voor stroom, water en afvallozingsmogelijkheden.

Parkeren in de buurt
Met dit plan neemt het aantal reguliere parkeerplaatsen wel af. “In het algemeen is de bezettingsgraad van het parkeerterrein minder dan 40 procent”, zo zegt de wethouder, “de parkeerplekken zijn alleen vol tijdens piekmomenten zoals bij het afzwemmen en bij speciale evenementen. Dan heb je het over ongeveer één keer per vier tot zes weken. Na de aanpassing van het terrein voldoen we nog steeds aan de parkeernormen voor zwembaden. Wel is het zo dat er bij piekmomenten meer in de omgeving zal worden geparkeerd.” De verwachting is dat de werkzaamheden in februari 2020 worden afgerond.Het parkeerterrein inclusief de camperplaatsen zal op een later tijdstip officieel worden geopend.

Meer berichten