Op foto vlnr: Trots bekijken Cas Maarse, Johnny Cuppers en Dolf van 't Hooft het jubileumlogo van hun club. Foto: PR RKZVC
Op foto vlnr: Trots bekijken Cas Maarse, Johnny Cuppers en Dolf van 't Hooft het jubileumlogo van hun club. Foto: PR RKZVC (Foto: )

RKZVC trapt 75-jarig jubileum af tijdens nieuwjaarsreceptie

ZIEUWENT - Na de Seesing Personeel Nieuwjaarsrun op 5 januari hield voorzitter Johnny Cuppers zijn nieuwjaarsspeech. Hierin keek hij terug op het afgelopen jaar, blikte vooruit naar het komende jaar en kondigde zijn definitieve afscheid aan als voorzitter bij de ledenvergadering in september. Hierna volgde de aftrap van het jubileumjaar door Cas Maarse en Joris Wassink van de jubileumcommissie. Allereerst werd een banner onthuld met het jubileumlogo door scheidend voorzitter Johnny Cuppers en Dolf van 't Hooft (tientallen jaren vrijwilliger). Dit logo is gedrukt op alle keepers-shirts en ook alle aanvoerders dragen gedurende het jubileumjaar een band met hierop het logo.

Vervolgens werd in hoofdlijnen het programma in dit jubileumjaar toegelicht. De nadruk ligt dit jaar op 26, 27 en 28 juni omdat 28 juni 1945 de oprichtingsdatum is van RKZVC.
Bennie Storkhorst verzamelde in het afgelopen jaar oud materiaal. Dit materiaal wordt circa om de twee weken in de vorm van plakboeken van verschillende (oud)leden op de website gepresenteerd. Het eerste plakboek is van Ferdinand Schutten uit 1984-1985. Afgezien van de wedstrijdverslagen staan hier drie bijzondere onderwerpen in. Dat jaar vierde RKZVC het 40-jarig jubileum en het volledige jubileumboekje staat in dit plakboek. Daarnaast deed RKZVC dat jaar mee aan het PZ-jubileumtoernooi (Piet Zoomers). RKZVC speelde de finale in het Go Ahead stadion in Deventer. Als derde bijzonder punt zit in dat plakboek het allereerste supportersblaadje (tegen Lochem) bij thuiswedstrijden van RKZVC, nu dus 35 jaar geleden.

Henk Winkel heeft afgelopen jaar gewerkt aan een film over RKZVC met behulp van een drie interviews (oud-bestuursleden, trainers en supporters) en oud foto- en filmmateriaal. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden de aanwezigen al getrakteerd op een trialer van deze film die tijdens het jubileumweekend doorlopend te zien zal zijn. De trailer kon op een spontaan applaus rekenen.

Hieronder volgt het videoverslag van deze jubileumaftrap.Oefenwedstrijd
Na het succesvol verlopen trainingskamp in Malaga speelde RZVC 1 zaterdag de laatste oefenwedstrijd tegen Winterswijk als laatste voorbereiding op de herstart van de competitie na de winterstop met de thuiswedstrijd tegen koploper Unitas (Gorinchem). Voor rust was het spelbeeld redelijk in evenwicht en gaf de Zieuwentse verdediging geen enkele kans weg. RKZVC leverde een aantal schoten af die niet erg gevaarlijk waren. Sven Jurjus scoorde in de 29ste minuut op aangeven van Sjors Storkhorst. Na rust controleerde RKZVC het spel volledig, creëerde de nodige (goede) kansen maar besliste de wedstrijd niet. In de 81ste minuut counterde Winterswijk goed en maakte met een mooie goal de 1-1 eindstand.

De volgende competitiewedstrijd van RKZVC 1 is 19 januari thuis om 14.00 tegen Unitas (Gorinchem).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden