Foto: Janette van Egten

Jubilerende dominee

Tekst Janette van Egten

LICHTENVOORDE - Zondag 12 januari vond er een bijzondere dienst plaats in de Johanneskerk te Lichtenvoorde. Een kerkdienst waarin de jubilerende dominee zelf voorging. Dat was niet onopgemerkt gebleven in Lichtenvoorde en omstreken, er was 'onmundig veule volk'! Dominee Hinkamp nam dan ook even de tijd om rustig rond te kijken en de vele gezichten in zich op te nemen. Mensen van heinde en verre, die op welke manier dan ook zijn pad kwamen. Het deed de dominee zeer veel deugd, zo sprak hij met een grote glimlach.

Dat Hans Hinkamp in de Achterhoekse streek is geboren en getogen bleef ook niet onopgemerkt. Al heel snel kwamen er verzoeken of hij niet eens een dienst in Achterhoeks dialect wilde verzorgen. In zijn werk als predikant is hij betrokken bij de werkgroep 'dialect en religie', dus ook in deze bijzondere dienst hoorde toch tenminste één lied in de Achterhoekse spraoke.
De jubilaris vertelde dankbaarheid te voelen voor de ruimte om anders kerk te zijn, zoals tijdens de eigentijdse eigenwijze Passion Achterhoek. Ook daar is het kernwoord 'samen'. Een prachtig samenspel van kwaliteiten en capaciteiten van heel veel verschillende mensen. Als dat samenkomt is er heel veel mogelijk. De dominee is dankbaar voor het vertrouwen en de ondersteuning vanuit de gemeente. Geloven op een eigentijdse manier, hier en nu.

Na de dienst gingen de feestelijkheden nog even door. Dank aan ieder die aanwezig was. Samen is toch het mooist. Die Hans Hinkamp, 'den mag nog wel een hötjen blieven!'

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden