Bloemen voor de dirigent, instructeurs en de vrijwilligers.
Bloemen voor de dirigent, instructeurs en de vrijwilligers. (Foto: PR St. Switbertus)

Swingend Nieuwjaarsconcert St. Switbertus

LICHTENVOORDE - Met de beste wensen voor een gezond 2020 opende voorzitter Bennie Heutinck zondag 12 januari het concert in een goedgevulde Swite. De prachtige viering van het 90-jarig bestaan met veel mooie activiteiten in 2019 is volgens hem geen reden om het nu maar even rustig aan te doen. Vooruit kijken naar de volgende doelen is het motto binnen de vereniging.

Dat geldt voor het verder verduurzamen van het clubgebouw, maar zeker ook naar het verder uitbouwen van de samenwerking met de andere muziekverenigingen. Met Concordia Kotten bestaat al zo'n 15 jaar een goede samenwerking binnen de slagwerkgroep. Instructeur Jos Taken gaf aan dat deze groep nog steeds volop in beweging is en onder de naam PerGó de komende jaren verder werkt aan een mooie show-slagwerkgroep.

Daarnaast groeit de plezierige samenwerking tussen fanfare St. Switbertus en Harmonie St. Caecilia. Direct gevolg daarvan is dat bij dit concert, onder leiding van dirigent Hans Hilferink, een groot aantal muzikanten van St. Caecilia meespeelde. Fijn voor de muzikanten om in een groot orkest muziek te maken en fijn voor het publiek omdat de kwaliteit van het geluid nog beter was. Tijdens het concert wisselden PerGó en het blaasorkest elkaar in vlot tempo af met nummers als 'Happy', 'Beat it', 'Ghostbusters', 'Run boy run', 'Counting Stars' en 'Runaway Baby'. Halverwege brachten de majorettes een goed en ingetogen optreden met hun baton. Aan het applaus was duidelijk te merken dat het publiek de optredens erg waardeerde.

Na afloop waren er bloemen en dank voor de dirigent, de instructeurs en de vrijwilligers van De Swite die de zaal en de kantine weer tot in de puntjes verzorgd hadden. Velen maakten van de gelegenheid gebruik om daarna nog even gezellig na te praten.

Wilt u weten wat er als volgende op het programma staat dit jaar? Kijk dan op www.st-switbertus.nl. Daar vindt u onder andere de data voor de Open Team Competitie boogschieten die in maart weer van start gaat.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden