De Ketsmennekes uit Mariënvelde maken zich op voor een spectaculaire onthulling van het nieuwe prinsenpaar.
De Ketsmennekes uit Mariënvelde maken zich op voor een spectaculaire onthulling van het nieuwe prinsenpaar. (Foto: PR CV Ketsmennekes)

Ketmennekes onthullen best bewaarde geheim van Mariënvelde op Prinsenbal

MARIËNVELDE - Op zaterdagavond 25 januari om 20:11 staat er in Mariënvelde heel wat te gebeuren. De spannende onthulling van het tweede prinsenpaar dat gaat regeren over Mariënvelde in 2020. Met de toevoeging van het kindercarnaval en een tienerbal staat de Ketsmennekes een volwaardig carnavalsprogramma te wachten.

Na een fantastisch eerste carnavalsjaar hebben de Ketsmennekes erg veel zin in hun tweede carnavalsfeest. De Raad van Elf kijkt terug op een mooi jaar. "Wij zijn als vereniging ontzettend gegroeid en wat een jaar geleden begon met wat wilde ideeën in de kroeg, is in een jaar tijd een fantastisch levendige vereniging geworden. We zijn blij met de steun die we krijgen van buurtverenigingen die ons een warm hart toedragen en hebben geholpen steeds een stapje verder te komen. Uiteraard ook geen feestje zonder de aanwezigen en geïnteresseerden uit Mariënvelde zelf die de vereniging steunen en willen helpen weer te laten bloeien. En niet te vergeten ons allereerste prinsenpaar dat we afgelopen jaar hadden. Dat was zo veel mooier dan we hadden gehoopt, fantastisch hoe zij een grote groep mensen hebben weten te enthousiasmeren voor de hele carnaval. Twee fantastische mannen die het feest goed (en lang) aan de gang hielden. Het is jammer om van dit eerste prinsenpaar afscheid te nemen maar wat hebben we zin in 25 januari. Ook het tweede prinsenpaar gaat er een fantastisch jaar van maken."

Kindercarnaval en tienerbal
Daarnaast heeft de carnavalsgroep zelf hard gewerkt aan een mooi programma voor de Mariënvelders. Nieuw is dit jaar op zaterdag 22 februari het kindercarnaval in de middag en een tienerbal voor de jeugd van Mariënvelde in de avond. Dit in samenwerking met de Zandbieters uit Harreveld.

Prinsenbal
Op het grootse feest op 25 januari zal er uitgebreid stil worden gestaan bij het eerste carnavalsjaar. Mooie en bijzondere gebeurtenissen in Mariënvelde worden genoemd. Daarnaast nemen de Ketsmennekes afscheid van Prins Pluis en adjudant Lange Pils, hét beruchte prinsenpaar van 2019. Hoogtepunt van de avond is natuurlijk de onthulling van het tweede prinsenpaar, een goed bewaard geheim dat Mariënvelde al wekenlang in zijn greep houdt. De avond begint om 20:11 in de BMV in Mariënvelde en na de onthulling is er aansluitend een groot feest met medewerking van DJ Piet. Alle carnavalisten uit Mariënvelde en omgeving zijn hierbij van harte uitgenodigd.

Meer berichten