In een bomvolle kantine van Longa '30 werd er al direct volop geruild. Foto: Jos Betting
In een bomvolle kantine van Longa '30 werd er al direct volop geruild. Foto: Jos Betting (Foto: Jos Betting)

Longa start jubileumjaar met plaatjesboek

LICHTENVOORDE - Afgelopen zaterdagochtend liep de kantine van Longa '30 vol met voetballers en trainers. Geen toeval want daar vond de aftrap plaats van een nieuwe spaaractie van Jumbo Bennink. Wat de supermarkt te maken heeft met de voetbalvereniging? Bij Jumbo kunnen er vanaf woensdag voetbalplaatjes gespaard worden. Niet zomaar voetbalplaatjes, het zijn de spelers van Longa '30.

Door Dinès Quist

De voetbalplaatjescampagne van Jumbo Bennink is een vervolg op het eerder verschenen plakboek van Longa '30 in 2010. Nu, tien jaar later, wordt de actie in een nieuw jasje opnieuw gelanceerd. "De voetbalvereniging viert dit jaar zijn 90-jarig jubileum," vertelt Jumbo ondernemer Pascal Bennink. "In samenwerking met de voetbalclub is het idee ontstaan, ter ere van dit jubileum, nog eens een Longa '30 plaatjesboek te realiseren. Tien jaar geleden was de spaaractie een groot succes. Inmiddels zijn er heel veel nieuwe voetballertjes bijgekomen, zij kunnen samen met familie, vrienden en buren sparen om het boek compleet te maken met de spelers van nu."

Lof voor Longa en een mooi kado
Leo Groeneveld, voorzitter van Longa '30, is trots op het spaarboek. "Het is mooi om ons jubileumjaar te starten met een boekwerk als deze. De eer ligt bij alle mensen van Longa '30 die hard gewerkt hebben om dit prachtige boek tot stand te brengen." Met bloemen en een goed gevulde mand vol lekkernijen van Jumbo, worden zij in het zonnetje gezet. Wie de eer te beurt valt, het eerste exemplaar in ontvangst te nemen, zijn de twee top-jeugdspelers van Longa; Jelme Stevens en Dirk Doppen. Alsof dat nog niet genoeg is heeft Pascal Bennink nog een verrassing in petto. Een cheque van 3000,- euro overhandigt hij aan de voetbalclub, om te investeren in het opleiden van de jeugd.

Spaar jezelf
Het wordt een hele uitdaging voor de voetballers om zichzelf te bemachtigen tussen de, maar liefst 874 plaatjes, die er te sparen zijn voor het plakboek. Niet alleen kunnen zij zichzelf terugvinden op de plakplaatjes, het kan zomaar zijn dat ze zichzelf ook ergens in de Jumbo zien hangen. De komende weken is de winkel namelijk aangekleed in het teken van Longa '30. Bij binnenkomst zal niemand dit ontgaan; banners met spelers erop afgedrukt hangen verspreid door de winkel. Vanaf woensdag gaat de spaaractie van start. Bij elke 10 euro aan boodschappen krijgt de klant gratis een pakketje met vijf plaatjes.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden