Een tot aan de nok toe gevulde Johanneskerk tijdens de Top 2000-dienst.
Een tot aan de nok toe gevulde Johanneskerk tijdens de Top 2000-dienst. (Foto: Janette van Egten)

'Living on a prayer' tijdens AKZ-dienst in Johanneskerk

LICHTENVOORDE - Zondag 19 januari organiseerde de Johanneskerk hun eerste AKZ-dienst van 2020, de Top 2000-kerkdienst. De Johanneskerk was tot de nok toe gevuld, zij die er echt niet meer bij pasten, konden de Anders Kerk Zijn-dienst volgen op het scherm in de Johanneshof. Het thema was 'Tijd & Eeuwigheid'.

Het enorm grote Top 2000-koor (met moeite bereikte de predikant de preekstoel) bracht toepassende popsongs als 'Clocks' door Coldplay, 'Living on a Prayer' van Bon Jovi, 'De Leven' van Sef en 'Duurt te Lang' van Davina Michelle. Tussen het swingen en zingen door was er uiteraard ook ruimte voor stilte en overdenking. Volgens dominee Hinkamp niet onbelangrijk in een tijd waarin de mensheid soms lijkt geëvolueerd tot de Homo Iphoneicus. Vandaag nam iedereen in ieder geval de tijd om te genieten, zowel tijdens de dienst als na afloop in de Johanneshof waar de ene na de andere pot koffie werd leeggeschonken.

Aanstaande donderdag 23 januari is Andries Knevel te gast in de Johanneshof over het thema 'Geloven in de 21ste eeuw'. Toegang: vrijwillige bijdrage.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden