Er werd weer fanatiek gekaart bij zaal De Boer in Harreveld. Foto: PR
Er werd weer fanatiek gekaart bij zaal De Boer in Harreveld. Foto: PR (Foto: )

Kruisjasmarathon in Harreveld blijvertje

HARREVELD - Zaterdag werd in Harreveld bij zaal De Boer voor de tweede keer een kruisjasmarathon gehouden. Met een deelname van 28 koppels kan de organisatie weer spreken van een succesvol initiatief. En afgaand op de reacties van de deelnemers is er sprake van een geslaagde kaart-zaterdag.

De aftrap om 09:30 uur werd net niet gehaald gezien het feit dat er zelfs deelnemers vanuit Het Overijsselse naar deze kaartmarathon waren gekomen. Om 09.50 uur was iedereen dan toch aan het kaarten. Het motto van de meeste deelnemers was: 'Wi'j kaart veur de ear moar veural met plezear'. De sfeer was dan ook vanaf het begin ontspannen en gemoedelijk. Uit het gezellige gekeuvel en gelach, bleek dat er niet continu met het mes tussen de tanden werd gestreden.
Kruisjassen kan in diverse varianten gespeeld worden, en omdat de deelnemers uit verschillende regio's kwamen, was er hier en daar een kleine uitleg nodig, zodat iedereen er wel een gelijke telling er op nahield. Alle kaarters pakten dit snel op en zo kon het gebeuren dat er na drie snelle rondes van zestien keer geven rond 12:30 begonnen werd aan een gezamenlijke lunch. Na een half uur verzorging van de inwendige mens, strekken van de benen, uitwisselen van nieuwtjes en bespreken van de behaalde resultaten werden er nog weer twee rondes gespeeld.

Uit de scores was af te leiden dat bij kaarten nooit echt vooraf valt te voorspellen hoe een uitslag eruit ziet. Evenmin valt vooraf te zeggen of iemand wel of geen prijs zal halen. Bij kruisjassen spelen kennis, tactiek en de factor geluk alle drie een ongeveer even grote rol. Daardoor maakt ook iedereen ongeveer even veel kans om in de prijzen te vallen. Toen rond half vier begonnen werd aan de spannende finaleronde waarin de eindrangschikking werd opgemaakt, rekenden ook nog vele koppels tot potentiële prijswinnaars.

Om 16:30 uur was de uitslag bekend en het was mooi om te constateren dat een kaartuitslag niet wordt bepaald door leeftijd of geslacht; zowel jongeren als ouderen vielen in de prijzen. Vermeldenswaardig was nog wel dat slechts alleen het winnende koppel alle zes potjes wist te winnen. Zij werden dan ook afgetekend winnaar.

De rode lantaarndrager kreeg een aanmoedigingsprijsje, terwijl de hoogste acht prijswinnaars zelf hun keuze mochten maken uit de geheel of gedeeltelijk door lokale middenstanders beschikbaar gestelde prijzen. Het feit dat menig kaarter nog gezellig bleef 'nakaarten' gaf eens te meer blijk van een gezellige kaartzaterdag. Reden voor de organisatie om de volgende kaartmarathon direct te plannen en wel op zaterdag 16 januari 2021.

Einduitslag: 1. Klein Goldewijk - Rietberg (8480 punt); 2, Wossink - Balke (7510 punt); 3. Nieuwenhuis - Wossink (7440 punt); 4. Firing – Te Vogt (7430 punt); 5. Lankveld - Rouwhorst (7410 punt); 6. Heuten – Ten Hoven (7380 punt); 7. Harbers - Harbers (7350 punt) en 8. Van Wijngeerden – Tankink (7180 punt). Poedelprijs: Te Loo – Otten (5790 punt).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden