Siméon Oosthuizen. Foto: PR
Siméon Oosthuizen. Foto: PR

Siméon presenteert eerste single

24 januari De Mattelier

Door Henri Walterbos

GROENLO - De 18-jarige Simeon Oosthuizen uit Doetinchem heeft Groenlose roots. De jonge zanger komt uit een muzikaal nest, is multi-instrumentalist en schrijft en produceert zelf zijn muziek. Muziek is zijn leven. Via een crowdfund-actie werd 600 euro binnen gehaald om zijn eerste, door hem zelf geschreven, single 'Veel te laat' op te nemen in de studio. Het geld was binnen twee weken binnen. Vrijdagavond 24 januari presenteert hij zijn single in De Mattelier in Groenlo met een volwaardig optreden met zijn band en een optreden van coverband 'School's Out' uit Lichtenvoorde, waar hij ook zelf deel van uitmaakt. Tijdens het optreden van Siméon met zijn band zullen ook het maakproces van de muziek en de videoclip getoond worden.

Paplepel
Siméon kreeg het singer-songwriten met de paplepel ingegoten door vader Ernesto Oosthuizen, toetsenist en componist bij De Gracht, in 2000 winnaar van de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. Siméon is blij met zijn eerste single. "Het nummer gaat over een sleur van feest waar ik telkens op een meisje wil afstappen maar de hele tijd excuusjes verzin om het toch maar niet te doen. Daarnaast is de titel behoorlijk op mij van toepassing, omdat ik nogal vaak te laat op afspraken kom," lacht hij. "Het lied kwam tot stand door een schoolproject waar we de kans kregen om feedback te krijgen van mensen van 3voor12. Zij vonden de demo die ik toen liet horen vet en zeiden dat ik dit verder zou moeten uitwerken. Verder is het ook een groot onderdeel van een leerproces voor mijzelf. Ik produceer en schrijf al een lange tijd wat meer jazzy hiphop nummers die ook al op Spotify staan, maar ik heb nog nooit eerder met een band in een professionele studio gestaan en er een evenement om heen georganiseerd."

Roy's Kitchen
'Veel te laat' werd opgenomen bij Roy's Kitchen in Winterswijk. De multi-instrumentalist speelde de meeste instrumenten zelf in, behalve drums. Deze partij werd ingespeeld door Bob Mali. Tijdens de singlepresentatie wordt Siméon begeleid door Kees Huitink op gitaar, Wiebe Maalderink op bas en Bob Mali op drums. Wat ervan komt, ziet hij vanzelf wel. Hij is er nuchter in. "Wat mijn vervolgstappen zijn, weet ik nog niet. Ik heb niet al mijn hoop gevestigd op deze single omdat ik niet verwacht dat het een hit gaat worden, al zou dat wel mooi zijn natuurlijk. Ik heb hierdoor wel heel veel ervaring opgedaan waardoor ik sommige dingen toch anders ga aanpakken de volgende keer. Ik heb ook weer veel nieuwe mensen leren kennen om weer mee samen te werken. Ik blijf vooral veel schrijven en uitbrengen."

De single zal vanaf aanstaande dinsdag op Spotify, Itunes en andere platformen staan. "De videoclip is helaas nog niet af. Die zal de week daarop uitkomen."
De entree bedraagt 5 euro, inclusief garderobe. Tickets zijn te bestellen op de site van De Mattelier of te koop aan de deur op de avond zelf.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden