De zes jubilarissen van VCV. Foto: PR
De zes jubilarissen van VCV. Foto: PR

Zes jubilarissen bij Vrouwen Contact Vragender

VRAGENDER - Na het officiële gedeelte van de jaarvergadering op maandag 20 januari bij zaal Overkamp in Vragender was er aandacht voor de trouwe leden van Vrouwen Contact Vragender (VCV). Er zijn dit jaar zes jubilarissen, waaronder een heel speciale: 65 jaar lidmaatschap.

Annie Schuirink kwam al jong vanuit Groenlo naar Vragender bij de familie Kroezen. Zij werd toen lid van de Boerinnenbond, later K.P.O., om meer mensen te leren kennen. De verenigingsavonden bezocht zij met veel plezier. Zij kreeg bloemen en een geurkaars met opschrift ter herinnering aan dit unieke jubileum. In haar dankwoord had zij hartelijke woorden voor degenen die zij tijdens al die jaren ontmoet had. Als 87-jarige neemt zij nu afscheid van Vrouwen Contact Vragender.
Er waren twee leden met een 50-jarig jubileum: Annie Kroezen en Ria Wassink. In 1970 zijn zij getrouwd met een boer en dat was in die tijd vaak reden om je aan te sluiten bij de Plattelandsvrouwen. Annie was vele jaren voorzitter van de K.P.O. en Ria was zes jaar, tot 2017, bestuurslid. Beide dames zitten in de Handwerkgroep, die inmiddels weer op peil is gekomen. Toen was het de beurt aan het 40-jarig jubileum van Ans Gebbink en Ria Krabben. Door hun huwelijk kwamen zij in Vragender wonen. Ans was lid van het bestuur dat in 2003 de afscheiding van het Provinciaal Orgaan heeft geregeld, waarbij Vrouwen Contact Vragender als zelfstandige vereniging is ontstaan. Ria bezoekt regelmatig de verschillende activiteiten, zoals informatieavonden, presentaties, uitstapjes per fiets of bus, maar vooral de schilderworkshop heeft haar verrast. Wilma Smeenk ten slotte kwam met haar buurvrouwen naar de K.P.O., voor het eerst 25 jaar geleden. In haar eentje komt zij intussen vanuit Lichtenvoorde. "Je kunt gewoon aanschuiven", aldus Wilma. Applaus en bloemen voor de jubilarissen.

Meer berichten