Semper Avanti speelt 'Diagnose: niet meer te redden'. Foto: PR
Semper Avanti speelt 'Diagnose: niet meer te redden'. Foto: PR

Semper Avanti stelt diagnose

ZIEUWENT - Semper Avanti, toneelvereniging te Zieuwent, brengt de ziekenhuiskomedie 'Diagnose: Niet meer te redden!', geschreven door Rob van Vliet. De regie is in handen van Arjan Visser. In drie bedrijven is het publiek getuige van het wel en wee in een oud ziekenhuis.

We maken kennis met zuster de Vries (Marja Fuchs), een strenge hoofdzuster. Zij is wat gespannen, want inspectrice mevrouw Den Blijker komt het ziekenhuis controleren. En deze mevrouw Den Blijker (een stevige rol door Annemiek Wellink) is super fanatiek. Broeder Sebastiaan (een 'verwijfde' Jasper Lankveld) begeleidt Annabel (Anna Hendriks), een stagiaire die net begonnen is in het ziekenhuis. En dan is daar patiënt Peter Otjes (neergezet door debutant Jesse Beerten) die behandeld moet worden voor een aandoening waar men het liever niet over heeft. Zijn vrouw Agnes (Loes Hummelink) regelt al zijn zaken en daar is, bijna, niet aan te ontkomen. De volkse Gonda (Linda Lankveld) ligt ook op de kamer en samen met haar vriendin Ria (Dionne Buiting) smokkelen zij sigaretten en drank mee het ziekenhuis in, nemen ze de laatste roddels door, en houden ze het personeel behoorlijk bezig. Vooral dokter Hunk (een 'echte dokter' door debutant Tom Simmelink) is zeer geliefd bij iedereen en brengt her en der het hoofd op hol, en maakt daar ook handig gebruik van. Tot slot is er patiënte Marlène (met kakkerig accent door debutant Floor Vinke), zij is onder het mes geweest vanwege een aantal moedervlekjes, beweert ze zelf, maar iedereen weet het: het gaat hier om een facelift. En de operatie blijkt toch niet helemaal goed gegaan ... Enige verwarring ontstaat wanneer vervolgens ook haar tweelingzus (debutant Irma van der Pennen) ten tonele verschijnt. Of was dat toch ...?
Kortom, voldoende ingrediënten voor een zeer vermakelijke voorstelling die zeker de moeite waard is om te bezoeken. De reacties naar aanleiding van de voorstellingen van afgelopen weekend zijn zeer positief: "Even een heerlijk avondje lachen". Ook voor kinderen is de voorstelling leuk om naar toe te gaan: "Er is zoveel te zien."
Semper Avanti speelt deze voorstelling nog op vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari om 20.00 uur in het Parochiehuis aan de Dorpstraat 34 te Zieuwent. De zaal is open om 19.30 uur. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar bij de Spar in Zieuwent en bij meneer Kees in Lichtenvoorde, of via de website www.toneel-semperavanti.nl.

Meer berichten